Yeşil Mercimekli Yaprak Sarması Et Kadar Lezzetli Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 çay bardağı bulgur
- 2 adet kuru soğan
- 1.5 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber nane kimyon kekik
- 2 diş sarımsak isteğe bağlı
- Sarmak için üzüm yaprağı
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
Yeşil Mercimekli Yaprak Sarması Et Kadar Lezzetli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Mercimeği tencereye alıp 1 su bardağı suyla ocakta 5 dakika kadar kaynatalım.
- Kaynattığımız mercimeği suyunu süzelim ve bir kabın içerisine alalım.
- Üzerine pirinç ve bulguru yıkayıp suyunu büsbütün süzelim mercimeğin üzerine ek edelim.
- Soğanı maydanozu ve derotunu ince doğrayıp hepsini birebir kabın içerisine alıp karıştıralım.
- Sıvı yağı salçayı tuzu ve baharatlarını ek edip tekrar karıştıralım.
- Yaprağa nazaran yaptığımız iç harcından kaşıkla koyup güzelce saralım.
- Sarma süreci bittikten sonra tencereye sıkı bir biçimde dizelim.
- Üzerine 1 kahve fincanı sıvı yağ dökelim dolmaların her yerine gelecek biçimde.
- Dolma kapağı yada bir yemek tabağı kapatıp dolmaların üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynar su koyup ocağa alalım.
- Kaynayana kadar evvel süratli ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
- Dolma pişdikten sonra kesinlikle en az 20 dakika dinlenmeli içini çekmesi için.
- Dolmaları limon eşliğinde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.