Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yeşil Mercimekli Zeytinyağlı Bakla

Yeşil Mercimekli Zeytinyağlı Bakla
0
46

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
yesil-mercimekli-zeytinyagli-bakla.jpg

Yeşil Mercimekli Zeytinyağlı Bakla Tanımı İçin Materyaller

  • Yarım kg bakla
  • 2 adet kurusoğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım demet dere otu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağ
  • Su
Bakla kararmaması için
  • 1 lt su
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
Üzeri için
  • Pulbiber
  • 6 kol dere otu
  • Süzme yoğurt
  • Sarımsak

Yeşil Mercimekli Zeytinyağlı Bakla Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle mercimekleri haşlayalım.
  2. Akabinde derin kasenin içine su ve limon tuzunu bırakıp karıştıralım.
  3. Akabinde baklaları yıkayıp ayıklayıp üç kesime bölelim böldüğümüz bakla kesimlerini limon tuzu bıraktığımız suda bekletelim.
  4. Akabinde tencerenin içine zeytinyağı küp formunda doğranmış kuru soğanları ve sarımsakları bırakarak kavuralım.
  5. Akabinde domates salçamızı ekleyip birlikte karıştırarak salçayı kavuralım.
  6. Akabinde unumuzu ve sudan çıkarıp süzdüğümüz baklaları tencerenin içine bırakalım ve birlikte karıştırarak iki dakika kavuralım.
  7. En son üzerine tuz göz kararı kaynar su ve karabiber bırakıp karıştıralım.
  8. Akabinde tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte ortada karıştırarak ve suyunu denetim ederek pişirin
  9. Baklalarımız en son pişmeye yakın haşlanmış mercimekleri ve doğranmış dere otunu bırakıp 2 dakika daha pişirin.
  10. Ocağın altını kapatın bakla yemeğimiz ılık hale gelince servis tabağına alın ve üzerine sarımsaklı süzme yoğurdu gezdirelim.
  11. En son üzerine pulbiber ve dere otu ile süsleyin afiyet olsun.
 
858,477Konular
981,281Mesajlar
29,559Kullanıcılar
aaaaaaaaaaaSon üye
Üst Alt