
Yeşil Mercimekli Zeytinyağlı Bakla Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kg bakla
- 2 adet kurusoğan
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım demet dere otu
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağ
- Su
- 1 lt su
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- Pulbiber
- 6 kol dere otu
- Süzme yoğurt
- Sarımsak
Yeşil Mercimekli Zeytinyağlı Bakla Tanımı Yapılışı
- Öncelikle mercimekleri haşlayalım.
- Akabinde derin kasenin içine su ve limon tuzunu bırakıp karıştıralım.
- Akabinde baklaları yıkayıp ayıklayıp üç kesime bölelim böldüğümüz bakla kesimlerini limon tuzu bıraktığımız suda bekletelim.
- Akabinde tencerenin içine zeytinyağı küp formunda doğranmış kuru soğanları ve sarımsakları bırakarak kavuralım.
- Akabinde domates salçamızı ekleyip birlikte karıştırarak salçayı kavuralım.
- Akabinde unumuzu ve sudan çıkarıp süzdüğümüz baklaları tencerenin içine bırakalım ve birlikte karıştırarak iki dakika kavuralım.
- En son üzerine tuz göz kararı kaynar su ve karabiber bırakıp karıştıralım.
- Akabinde tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte ortada karıştırarak ve suyunu denetim ederek pişirin
- Baklalarımız en son pişmeye yakın haşlanmış mercimekleri ve doğranmış dere otunu bırakıp 2 dakika daha pişirin.
- Ocağın altını kapatın bakla yemeğimiz ılık hale gelince servis tabağına alın ve üzerine sarımsaklı süzme yoğurdu gezdirelim.
- En son üzerine pulbiber ve dere otu ile süsleyin afiyet olsun.