Yeşil Sebzeli Pilav Tarifi Resimli
Yeşil Sebzeli Pilav Tarifi
Yeşil Sebzeli Pilav Malzemeleri:
1 bardak pirinc
1 kg ıspanak
15 bardak ıspanak suyu
2 avuc taze kişniş otu
12 demet nane
12 demet maydanoz
12 demet dereotu
50 gr kabuksuz şam fıstığı
1 ortaboy soğan
12 tatlı kaşığı taze cekilmiş karabiber
5 kaşık tereyağı
imagesyesilsebzelipilavtarifiresimli5ad408e71624c
Yeşil Sebzeli Pilavın Yapılışı: Pirinci tuzlu ılık suda bekletin, sonra iyice yıkayıp suzun Maydanozu, naneyi, dereotunu ve kişnişi incecik kıyın Ispanağı yıkayın Temiz yapraklarının yarısını ayırın Geri kalanını, kaynayan 2 bardak suda 10 dakika haşlayın Suyunu suzun ve 15 bardak ayırın Ayırdığınız ciğ ıspanak yapraklarını ve soğanı ufak ufak doğrayın Bir tavada 2 kaşık tereyağını kızdırıp soğanları kavurun Soğanlar iyice yumuşayıp pembeleşince tavaya ıspanakları katın Bir iki cevirin Ayırdığınız 15 bardak ıspanak suyunu, pilavı pişireceğiniz tencereye koyun, tuzunu katıp kaynatın Kaynayan suya once kavurduğunuz soğanlı ıspanağı, sonra pirinci ekleyin Guzelce karıştırın, kapağını kapatın ve pirinc suyunu cekinceye kadar; once 34 dakika kuvvetli, sonra kısık ateşte yaklaşık 1015 dakika pişirin Kalan 3 kaşık tereyağını kucuk bir tavada eritin, fıstıkları da icine katıp hafifce kavurduktan sonra pilavın uzerinde gezdirin Son olarak kıyılmış kokulu otları da ekleyin Tencerenin ağzını bir peceteyle ortun, kapağını kapatın ve cok kısık ateşte 15 dakika demlendirin Tencereyi ateşten alın, pilavı catalla karıştırın ve servis tabağına aktarın Eğer kişniş bulamazsanız yerine dereotu kullanın ya da damak zevkinize uygun başka bir ot secin
alıntı
Yeşil Sebzeli Pilav Tarifi
Yeşil Sebzeli Pilav Malzemeleri:
1 bardak pirinc
1 kg ıspanak
15 bardak ıspanak suyu
2 avuc taze kişniş otu
12 demet nane
12 demet maydanoz
12 demet dereotu
50 gr kabuksuz şam fıstığı
1 ortaboy soğan
12 tatlı kaşığı taze cekilmiş karabiber
5 kaşık tereyağı
imagesyesilsebzelipilavtarifiresimli5ad408e71624c
Yeşil Sebzeli Pilavın Yapılışı: Pirinci tuzlu ılık suda bekletin, sonra iyice yıkayıp suzun Maydanozu, naneyi, dereotunu ve kişnişi incecik kıyın Ispanağı yıkayın Temiz yapraklarının yarısını ayırın Geri kalanını, kaynayan 2 bardak suda 10 dakika haşlayın Suyunu suzun ve 15 bardak ayırın Ayırdığınız ciğ ıspanak yapraklarını ve soğanı ufak ufak doğrayın Bir tavada 2 kaşık tereyağını kızdırıp soğanları kavurun Soğanlar iyice yumuşayıp pembeleşince tavaya ıspanakları katın Bir iki cevirin Ayırdığınız 15 bardak ıspanak suyunu, pilavı pişireceğiniz tencereye koyun, tuzunu katıp kaynatın Kaynayan suya once kavurduğunuz soğanlı ıspanağı, sonra pirinci ekleyin Guzelce karıştırın, kapağını kapatın ve pirinc suyunu cekinceye kadar; once 34 dakika kuvvetli, sonra kısık ateşte yaklaşık 1015 dakika pişirin Kalan 3 kaşık tereyağını kucuk bir tavada eritin, fıstıkları da icine katıp hafifce kavurduktan sonra pilavın uzerinde gezdirin Son olarak kıyılmış kokulu otları da ekleyin Tencerenin ağzını bir peceteyle ortun, kapağını kapatın ve cok kısık ateşte 15 dakika demlendirin Tencereyi ateşten alın, pilavı catalla karıştırın ve servis tabağına aktarın Eğer kişniş bulamazsanız yerine dereotu kullanın ya da damak zevkinize uygun başka bir ot secin
alıntı