bilgisayarci
FD Üye
Yeşil Zeytinli Gözleme Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için
- 4.5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Su
- 2 adet büyük uzunluk kuru soğan
- 100 gram kıyma
- 1 yemek tabağı dolusu yeşil zeytin
- 1 tane kapya biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz, karabiber, pul biber ,kimyon
Yeşil Zeytinli Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamurumuz için bütün materyalleri karıştırıp yoğuruyoruz.
- Alabildiğince su ekliyoruz ve sonra içimiz için zeytinyağı, kıyma ve soğanı tencereye alıp kavurmaya başlıyoruz.
- Kavrulunca baharatları ve salçayı ekleyip karıştırıyoruz ve zeytini ekleyip karıştırıp ocaktan alıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
- Sonra hamurumuzdan küçük kesimlere ayırıp yumak haline getirip un serperek gözlememizi açıyoruz
- Yarısına içten biraz koyup boş tarafı üzerine katlayıp uçlarını elimizle bastırıyoruz açılmaması lazım ve altı kısık ocağa tavayı alıp gözlememizi pişiriyoruz. Servise hazır afiyet olsun ????.