nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Diğer B vitaminleri gibi riboflavin de, karbonhidratlı besinlerin vücudunuzun ihtiyaç duyduğu enerjiye çevrilmesine asistan olur Ribofilavin, yani B2 vitamini, yağ ve protein metabolizmalarında koenzim görevi görebilen bir antioksidandır Kırmızı kan hücresi üretimi göz sağlığı, deri sağlığı ve mukoza zar yapısı için riboflavine ihtiyaç duyulur Riboflavin eksikliği pek sık rastlanan bir durum olmasa da katı bir vejetaryen diyetindeyseniz, hamileyseniz, sigara kullanıyorsanız, şeker hastasıysanız, karaciğer rahatsızlığınız veya irritabl bağırsak sendromunuz (IBS) varsa riboflavin takviyesi almanız gerekebilir Protein içeren besinler, süt ürünleri ve tahıl gibi riboflavin bakımından zengin besinler tüketerek ihtiyacınız olan günlük B2 vitaminini alabilirsiniz*
Günlük riboflavin ihtiyacı
Riboflavin, suda çözünen B vitamini çeşitlerinden biridir Aldığınız riboflavinin büyük kısmı idrar aracılığıyla vücudunuzdan atılmaktadır, bu yüzden her gün uyumlu olarak alınmalıdır Amerikan Tıp Enstitüsü ’nün öğüt ettiği jurnal riboflavin miktarı: bebeklerde 03 – 04 miligram, 13 yaşına kadarki çocuklarda 05 – 09 miligram, ergen ve erişkin erkeklerde 13 miligram, ergen kızlarda 10 miligram ve yetişkin kadınlardaysa 11 – 16 miligramdır Günlük ihtiyacınızı karşıladığınızdan belirlenmiş almak için, riboflavin bakımından varlıklı besinler tüketin
Doğal riboflavin kaynakları
Riboflavin, süt ürünlerinde, tahıllarda ve protein bakımından zengin besinlerde bulunur Mesela, 100 gram pişmiş sığır ciğerinde 414 miligram riboflavin bulunur Tavuk, ördek ve sığır eti, yumurta ve balık gibi gıdaları günlük olarak tüketerek riboflavin ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz Eksik yağlı yoğurt, süt ve peynir gibi süt ürünleri de riboflavin bakımından oldukça zengindir Eğer vejeteryan bir diyet izliyorsanız kuşkonmaz, brokoli, frenk lahanası, ıspanak, avokado ve şalgam gibi sebzelerin yanında soya fasulyesi, hint pirinci, tahıllı ekmek, tahıllı makarna, buğday, badem, fındık ve mantar gibi besinleri tüketerek jurnal riboflavin ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz * *
Riboflavin bakımından zenginleştirilmiş beslenme takviyeleri*Tahıllar işlendiğinde, riboflavin dahil besin değeri yüksek çoğu ögesini kaybederler Bu yüzden beyaz ekmek, hamur işleri ve darı gevrekleri genel olarak riboflavin bakımından zenginleştirilir Tükettiğiniz besinlerdeki riboflavin miktarını öğrenmek için paketin kenarındaki etikete bir göz gezdirmeniz tatmin edici olacaktır Eğer yediğiniz besinlerdeki riboflavini sindirmenizi engelleyen birr şart varsa, aldığınız ribofilavin miktarını arttırmanız gerekecektir Riboflavin, jurnal multivitamin haplarının içerisinde öteki B vitaminleriyle birlikte yer almaktadır Aldığınız riboflavin miktarını arttırmak konusundaki çekincelerinizi açıklığa kavuşturmak için doktorunuza danışın
Doğru beslenme tüketimiRiboflavin alımınızı en verimli şekilde yapmak için riboflavin taşıyan besinler tüketin Riboflavin, ısıdan zarar görebilen bir vitamin değildir lakin makarna, pilav ve sebzeler suda pişirildiğinde içerdikleri riboflavinin bir kısmını kaybedebilirler Riboflavin taşıyan sebzeleri haşlamak için mümkün olduğunca eksik su kullanın ve tencerenin kapağını kapalı tutun İçerdiği riboflavini korumak için, makarna ve pilavı haşladıktan sonradan durulamayın Riboflavin dayanıklı bir madde değildir ve güneş ışığı bile bozulmasına sebep olabilir Bu yüzden, süt ve süt ürünleri ultraviyole ışınları bloke eden ve ışık geçirmeyen kapların içerisinde satılırlar Riboflavin taşıyan yiyecekleri güneş ışığına maruz bırakmayın
Besin takviyeleri ve vitaminler hakkındaki sorularınızı bilirkişi yorum olarak sorabilir, ayrıntılı veri edinebilirsiniz*
Günlük riboflavin ihtiyacı
Riboflavin, suda çözünen B vitamini çeşitlerinden biridir Aldığınız riboflavinin büyük kısmı idrar aracılığıyla vücudunuzdan atılmaktadır, bu yüzden her gün uyumlu olarak alınmalıdır Amerikan Tıp Enstitüsü ’nün öğüt ettiği jurnal riboflavin miktarı: bebeklerde 03 – 04 miligram, 13 yaşına kadarki çocuklarda 05 – 09 miligram, ergen ve erişkin erkeklerde 13 miligram, ergen kızlarda 10 miligram ve yetişkin kadınlardaysa 11 – 16 miligramdır Günlük ihtiyacınızı karşıladığınızdan belirlenmiş almak için, riboflavin bakımından varlıklı besinler tüketin
Doğal riboflavin kaynakları
Riboflavin, süt ürünlerinde, tahıllarda ve protein bakımından zengin besinlerde bulunur Mesela, 100 gram pişmiş sığır ciğerinde 414 miligram riboflavin bulunur Tavuk, ördek ve sığır eti, yumurta ve balık gibi gıdaları günlük olarak tüketerek riboflavin ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz Eksik yağlı yoğurt, süt ve peynir gibi süt ürünleri de riboflavin bakımından oldukça zengindir Eğer vejeteryan bir diyet izliyorsanız kuşkonmaz, brokoli, frenk lahanası, ıspanak, avokado ve şalgam gibi sebzelerin yanında soya fasulyesi, hint pirinci, tahıllı ekmek, tahıllı makarna, buğday, badem, fındık ve mantar gibi besinleri tüketerek jurnal riboflavin ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz * *
Riboflavin bakımından zenginleştirilmiş beslenme takviyeleri*Tahıllar işlendiğinde, riboflavin dahil besin değeri yüksek çoğu ögesini kaybederler Bu yüzden beyaz ekmek, hamur işleri ve darı gevrekleri genel olarak riboflavin bakımından zenginleştirilir Tükettiğiniz besinlerdeki riboflavin miktarını öğrenmek için paketin kenarındaki etikete bir göz gezdirmeniz tatmin edici olacaktır Eğer yediğiniz besinlerdeki riboflavini sindirmenizi engelleyen birr şart varsa, aldığınız ribofilavin miktarını arttırmanız gerekecektir Riboflavin, jurnal multivitamin haplarının içerisinde öteki B vitaminleriyle birlikte yer almaktadır Aldığınız riboflavin miktarını arttırmak konusundaki çekincelerinizi açıklığa kavuşturmak için doktorunuza danışın
Doğru beslenme tüketimiRiboflavin alımınızı en verimli şekilde yapmak için riboflavin taşıyan besinler tüketin Riboflavin, ısıdan zarar görebilen bir vitamin değildir lakin makarna, pilav ve sebzeler suda pişirildiğinde içerdikleri riboflavinin bir kısmını kaybedebilirler Riboflavin taşıyan sebzeleri haşlamak için mümkün olduğunca eksik su kullanın ve tencerenin kapağını kapalı tutun İçerdiği riboflavini korumak için, makarna ve pilavı haşladıktan sonradan durulamayın Riboflavin dayanıklı bir madde değildir ve güneş ışığı bile bozulmasına sebep olabilir Bu yüzden, süt ve süt ürünleri ultraviyole ışınları bloke eden ve ışık geçirmeyen kapların içerisinde satılırlar Riboflavin taşıyan yiyecekleri güneş ışığına maruz bırakmayın
Besin takviyeleri ve vitaminler hakkındaki sorularınızı bilirkişi yorum olarak sorabilir, ayrıntılı veri edinebilirsiniz*