Yılbaşı Bounty Çikolatası Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- Yarım paket labne peynir
- Yarım çay bardağı bal
- 3 adet bitter çikolata(ister beyaz ister sütlü tercihe bağlı)
- Şiş tahta çubuklar
- Pasta süslemeleri(ben pakmayanın süslerini ve dr oetker’in limon şekerini tercih ettim)
Yılbaşı Bounty Çikolatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel hindistan cevizi, labne, balı bir kapta elimizle uygunca yoğuralım hamur olana dek ve buzdolabında 30 dakika bekletelim.
- O sırada süslerimizi farklı kaplara dökelim kolay batırmak için.
- 30 dakika beklettiğimiz hamurumuzu alıp elimizde yuvarlak toplar haline getirip şiş çubukları ortalarından sokalım yağlı kağıda koyalım ve bu sefer buzluğa koyup 20 dakika daha bekletelim.
- O sırada benmari metodu erittiğimiz çikolatamızı eritelim.
- Eritirken içine 2 çorba kaşığı sıvı yağ ekliyorum ki kolay erişin, ve altını kısıkta tutalım ki donmasın.
- Buzluktan çıkardığımız topları akışkan çikolatamıza bulayıp çabucak yağlı kağıt üstüne koyup süslemelerini yapıyoruz elimizle serperek ya da banarak.
- Yaptığımız topları yine buzluğa koyuyoruz, ben buzlukta saklamayı tercih ediyorum.Konuklarınıza yılbaşı süprizi yapın, afiyet olsun.
Yılbaşı Bounty Çikolatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı