Yılbaşı hindisi nasıl pişirilir?
Malzemeler
1 adet hindi
10 adet arpacık soğan
1 adet defne yaprağı
1 cay bardağı zeytinyağı
2 adet domates
4 adet sivri biber
Tuz, karabiber, kırmızı biber
İc Pilav İcin
2 su bardağı pirinc
2 doluca yemek kaşığı tereyağı
2 corba kaşığı dolmalık fıstık
1 kuru soğan
200 gram kuzu ciğeri
2 corba kaşığı kuş uzumu
3 su bardağı et suyu
Yenibahar, karabiber, tarcın, tuz
Tarifi
Oncelikle kasaptan aldığınız orta boy hindiyi iyice yıkayıp, suzun
Ayrı bir yerde soğanları rendeleyin
Sarımsakları dovun veya kucuk kucuk doğrayın
İcine 2 limon suyunu ilave edin
Salcayı, tuzu, karabiberi, kekiği ve şekeri ekleyerek tum malzemeleri iyice karıştırın
Hazırladığınız bu sosu tel suzgecten gecirip, icine sıvıyağ ilave edin
Hindinin ic ve dış kısmına bu sosu fırca ile surerek buzdolabında 1 gece bekletin
Sosun arta kalanını saklayın
Ertesi gun fırın tepsisini sıvı yağla yağlayın ve hindiyi fırın tepsisine yerleştirin
Kalan sosu bir kez daha hindinin uzerine surun
Orta ısılı fırında uzeri nar gibi kızarana dek pişirin
NOT : Bu sosla hindi yerine tavuk da pişirebilirsiniz
Yışbaşı icin hazırlayacağınız hindinin yada tavuğun daha lezzetli olması icin, mutlaka tarifini verdiğimiz bu sosta bir gece bekletin ve hindinin icini kestaneli pilavla doldurun
Malzemeler
1 adet hindi
10 adet arpacık soğan
1 adet defne yaprağı
1 cay bardağı zeytinyağı
2 adet domates
4 adet sivri biber
Tuz, karabiber, kırmızı biber
İc Pilav İcin
2 su bardağı pirinc
2 doluca yemek kaşığı tereyağı
2 corba kaşığı dolmalık fıstık
1 kuru soğan
200 gram kuzu ciğeri
2 corba kaşığı kuş uzumu
3 su bardağı et suyu
Yenibahar, karabiber, tarcın, tuz
Tarifi
Oncelikle kasaptan aldığınız orta boy hindiyi iyice yıkayıp, suzun
Ayrı bir yerde soğanları rendeleyin
Sarımsakları dovun veya kucuk kucuk doğrayın
İcine 2 limon suyunu ilave edin
Salcayı, tuzu, karabiberi, kekiği ve şekeri ekleyerek tum malzemeleri iyice karıştırın
Hazırladığınız bu sosu tel suzgecten gecirip, icine sıvıyağ ilave edin
Hindinin ic ve dış kısmına bu sosu fırca ile surerek buzdolabında 1 gece bekletin
Sosun arta kalanını saklayın
Ertesi gun fırın tepsisini sıvı yağla yağlayın ve hindiyi fırın tepsisine yerleştirin
Kalan sosu bir kez daha hindinin uzerine surun
Orta ısılı fırında uzeri nar gibi kızarana dek pişirin
NOT : Bu sosla hindi yerine tavuk da pişirebilirsiniz
Yışbaşı icin hazırlayacağınız hindinin yada tavuğun daha lezzetli olması icin, mutlaka tarifini verdiğimiz bu sosta bir gece bekletin ve hindinin icini kestaneli pilavla doldurun