Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yılbaşı Hindisi

Hoş geldin! bugraa tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Yılbaşı Hindisi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
3,3 saat Hazırlık: 30 dak | Pişirme: 3 saat | Servis: 10 Kişilik



Dışı nar gibi kızarmış, içi yumuşacık bir hindi pişirmek ister misiniz? Bilmeniz gereken bütün teknik ve püf noktaları bu video’da!

Malzemeler:

4 adet Soğan

4 adet Havuç

12 adet Kereviz

1 demet Maydanoz

67 dal Taze Kekik

2 adet Portakal

8 diş Sarımsak

250 gram Tereyağı

500 ml Tavuk Suyu

5 kilo Hindi

Tuz, Karabiber


Adımlar:

Oda sıcaklığında tereyağına, kekik yaprakları, ince doğranmış maydanoz, 2 portakalın kabuğunun rendesi, 4 diş ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiber ekleyin ve karıştırın

Parmaklarınızdan yardım alarak, hindinizin göğüs kısmındaki deriyle etin arasında cepler oluşturun Hazırladığınız tereyağından parçalar alarak ceplere sokun Kalan tereyağını, hindinin üzerine ovarak sürün

Hindinin içine bir soğan, ikiye böldüğünüz portakallar ve maydanoz saplarını sokun

Gelişigüzel doğranmış, soğan, havuç ve kerevizi bir fırın tepsisine alın Üzerine tavuk suyunu dökün Hindiyi sebzelerin üzerine oturtun

Üzerine folyoyla kapatarak 180 derece fırında 2 saat pişirin

2 saat pişen Hindiyi fırından alın, üzerini açın, tepside biriken sudan üzerine gezdirin ve tekrar fırına alarak 1 saat 15 dakika daha pişirin Eğer bu süre içinde hindinizi fırından alıp üzerine tekrar tepsideki sudan gezdirirseniz daha iyi olur

Pişen hindinin üzerini folyo ile kapatıp, oda sıcaklığında 45 dakika – 1 saat dinlendirin Afiyet olsun!

Kaynak:İdil Tatari

 
858,505Konular
982,843Mesajlar
33,080Kullanıcılar
SceptreSon üye
Üst Alt