iltasyazilim
FD Üye
3,3 saat Hazırlık: 30 dak | Pişirme: 3 saat | Servis: 10 Kişilik
Dışı nar gibi kızarmış, içi yumuşacık bir hindi pişirmek ister misiniz? Bilmeniz gereken bütün teknik ve püf noktaları bu video’da!
Malzemeler:
4 adet Soğan
4 adet Havuç
12 adet Kereviz
1 demet Maydanoz
67 dal Taze Kekik
2 adet Portakal
8 diş Sarımsak
250 gram Tereyağı
500 ml Tavuk Suyu
5 kilo Hindi
Tuz, Karabiber
Adımlar:
Oda sıcaklığında tereyağına, kekik yaprakları, ince doğranmış maydanoz, 2 portakalın kabuğunun rendesi, 4 diş ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiber ekleyin ve karıştırın
Parmaklarınızdan yardım alarak, hindinizin göğüs kısmındaki deriyle etin arasında cepler oluşturun Hazırladığınız tereyağından parçalar alarak ceplere sokun Kalan tereyağını, hindinin üzerine ovarak sürün
Hindinin içine bir soğan, ikiye böldüğünüz portakallar ve maydanoz saplarını sokun
Gelişigüzel doğranmış, soğan, havuç ve kerevizi bir fırın tepsisine alın Üzerine tavuk suyunu dökün Hindiyi sebzelerin üzerine oturtun
Üzerine folyoyla kapatarak 180 derece fırında 2 saat pişirin
2 saat pişen Hindiyi fırından alın, üzerini açın, tepside biriken sudan üzerine gezdirin ve tekrar fırına alarak 1 saat 15 dakika daha pişirin Eğer bu süre içinde hindinizi fırından alıp üzerine tekrar tepsideki sudan gezdirirseniz daha iyi olur
Pişen hindinin üzerini folyo ile kapatıp, oda sıcaklığında 45 dakika – 1 saat dinlendirin Afiyet olsun!
Kaynak:İdil Tatari
Dışı nar gibi kızarmış, içi yumuşacık bir hindi pişirmek ister misiniz? Bilmeniz gereken bütün teknik ve püf noktaları bu video’da!
Malzemeler:
4 adet Soğan
4 adet Havuç
12 adet Kereviz
1 demet Maydanoz
67 dal Taze Kekik
2 adet Portakal
8 diş Sarımsak
250 gram Tereyağı
500 ml Tavuk Suyu
5 kilo Hindi
Tuz, Karabiber
Adımlar:
Oda sıcaklığında tereyağına, kekik yaprakları, ince doğranmış maydanoz, 2 portakalın kabuğunun rendesi, 4 diş ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiber ekleyin ve karıştırın
Parmaklarınızdan yardım alarak, hindinizin göğüs kısmındaki deriyle etin arasında cepler oluşturun Hazırladığınız tereyağından parçalar alarak ceplere sokun Kalan tereyağını, hindinin üzerine ovarak sürün
Hindinin içine bir soğan, ikiye böldüğünüz portakallar ve maydanoz saplarını sokun
Gelişigüzel doğranmış, soğan, havuç ve kerevizi bir fırın tepsisine alın Üzerine tavuk suyunu dökün Hindiyi sebzelerin üzerine oturtun
Üzerine folyoyla kapatarak 180 derece fırında 2 saat pişirin
2 saat pişen Hindiyi fırından alın, üzerini açın, tepside biriken sudan üzerine gezdirin ve tekrar fırına alarak 1 saat 15 dakika daha pişirin Eğer bu süre içinde hindinizi fırından alıp üzerine tekrar tepsideki sudan gezdirirseniz daha iyi olur
Pişen hindinin üzerini folyo ile kapatıp, oda sıcaklığında 45 dakika – 1 saat dinlendirin Afiyet olsun!
Kaynak:İdil Tatari
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.