yılbaşı kurabiyeleri,
yılbaşı kurabiyesi nasıl yapılır
yılbaşı kurabiyesi tarifi resimli
yılbaşı kurabiyesi tarifi icin Malzemeler :
1 yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 150 gr Tereyağı 2 su bardağı un 1 tutam tuz 1 cay bardağı mısır nişastası 1 cay kaşığı zencefil 1 cay kaşığı tarcın ½ limonun ince rendelenmiş kabuğu ; Royal icing krema icin 1 yumurta akı 250 gr pudra şekeri 1 tatlı kaşığı limon suyu dilerseniz toz veya sıvı gıda boyası imagesyilbasikurabiyesitarifiresimli5ad415ac96801
yılbaşı kurabiyesi yapılışı
Kurabiye icin ; tereyağı ,yumurta ve şekeri iyice karıştıralım Diğer malzemeleri eleyerek ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim
Yoğurup yumuşak bir hamur elde edelim Hamuru nişasta yardımıyla 1 cm Kalınlığında acalım Şekilli kalıplarla kesip pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizelim
Bu olculerle 2 fırın tepsisi kurabiye cıkıyor Onceden ısıtlımış 180 derece frında uzerleri kızarmadan pişirelim ve fırından cıkarıp kurabiyelerin soğuması bekleyelim
Kurabiyeler soğurken yumurta akını ve şekeri elimizle iyice cırpalım Limon suyunu ilave edelim Kek hamuru gibi akışkan bir kıvam elde etmemiz gerekiyor
Kıvam cok sıvı olmamalı Aksi taktirde susleme sırasında kurabiylerin uzerinden akar Dilerseniz kremayı farklı kaplara alarak gıda boyasıyla renklendirebilirsiniz Renklendirilmemiş krema beyaz renkte oluyor Bu krema ile de cok şık suslemeler yapabilirsiniz
Hazırladığımız kremayı pişirme kağıdından yapacağımız kulahların icerisine doldurup kulahın ucunu minicik keselim Kulahı sıkarak kurabiyelerin uzerlerini susleyelim Royal icing cabuk kuruyan bir krema olduğundan ,calışırken kremanın uzerini strec filmle ortulu tutmaya dikkat etmenizi oneririm Suslediğimiz kurabiyeleri bir tepsiye dizip kremanın donmasını bekleyelim Dilerseniz servis yapabilir ,dilerseniz şık bir kutuya dizip hediye olarak verebilirsiniz
alıntı
yılbaşı kurabiyesi nasıl yapılır
yılbaşı kurabiyesi tarifi resimli
yılbaşı kurabiyesi tarifi icin Malzemeler :
1 yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 150 gr Tereyağı 2 su bardağı un 1 tutam tuz 1 cay bardağı mısır nişastası 1 cay kaşığı zencefil 1 cay kaşığı tarcın ½ limonun ince rendelenmiş kabuğu ; Royal icing krema icin 1 yumurta akı 250 gr pudra şekeri 1 tatlı kaşığı limon suyu dilerseniz toz veya sıvı gıda boyası imagesyilbasikurabiyesitarifiresimli5ad415ac96801
yılbaşı kurabiyesi yapılışı
Kurabiye icin ; tereyağı ,yumurta ve şekeri iyice karıştıralım Diğer malzemeleri eleyerek ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim
Yoğurup yumuşak bir hamur elde edelim Hamuru nişasta yardımıyla 1 cm Kalınlığında acalım Şekilli kalıplarla kesip pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizelim
Bu olculerle 2 fırın tepsisi kurabiye cıkıyor Onceden ısıtlımış 180 derece frında uzerleri kızarmadan pişirelim ve fırından cıkarıp kurabiyelerin soğuması bekleyelim
Kurabiyeler soğurken yumurta akını ve şekeri elimizle iyice cırpalım Limon suyunu ilave edelim Kek hamuru gibi akışkan bir kıvam elde etmemiz gerekiyor
Kıvam cok sıvı olmamalı Aksi taktirde susleme sırasında kurabiylerin uzerinden akar Dilerseniz kremayı farklı kaplara alarak gıda boyasıyla renklendirebilirsiniz Renklendirilmemiş krema beyaz renkte oluyor Bu krema ile de cok şık suslemeler yapabilirsiniz
Hazırladığımız kremayı pişirme kağıdından yapacağımız kulahların icerisine doldurup kulahın ucunu minicik keselim Kulahı sıkarak kurabiyelerin uzerlerini susleyelim Royal icing cabuk kuruyan bir krema olduğundan ,calışırken kremanın uzerini strec filmle ortulu tutmaya dikkat etmenizi oneririm Suslediğimiz kurabiyeleri bir tepsiye dizip kremanın donmasını bekleyelim Dilerseniz servis yapabilir ,dilerseniz şık bir kutuya dizip hediye olarak verebilirsiniz
alıntı