Yılbaşı Pastası Tarif Ve Yapılışı
Yılbaşı Pastası Tarifi (15 kişiliktir)
Malzeme
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
8 adet yumurta (oda sıcaklığında bekletilmiş)
6 su bardağı un
4 su bardağı tozşeker
2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık sut
Muhallebi icin
1 lt Sut
3 kahve fincanı un
1 su bardağı toz şeker
125 grmargarin
1 paket vanilya
Cikolatalı sos icin
200 grbitter cikolata
1 paket ciğ krema
Muhallebinin Hazırlanması
Bu tarif icin oncelikle muhallebinin hazırlanması gerekiyor
Bunun icinde margarini tencerede eritin, unu ekleyip kokusu cıkana kadar kavurun
Sutu tencereye yavaş yavaş ilave edip, toz şekeri ekleyin
Topaklanmaması icin surekli karıştırın, kaynamaya başlayınca bir iki dakika kadar daha pişirip, ateşten alın
Mikserin yuksek devirinde en az 5 dakika cırpın
Kekin Hazırlanması
Kek icin once 26 cm kelepce kalıbınızı yağlayıp, unlayın (ben her zaman kalıbımı katı yağla yağlayıp, unlayıp, kekim hazır olana kadar buzdolabında bekletirim)
Yumurtaları kabarana kadar mikserle cırpın, şekeri, yağı ve yoğurdu ilave edip cırpmaya devam edin
Bu arada fırınınızı 170° C’ayarlayıp ısınması icin calıştırın
Elenmiş kakao, un ve kabartma tozunu da ekleyip, bir muddet karıştırdıktan sonra kelepce kalıbınıza dokun, ısısını almış olan fırınınıza koyup 40–45 dakika pişirin
Pastanın Hazırlanması
Fırından cıkardığınız keki sıcakken ortadan ikiye bolun Ust kısmını yuvarlak bir borcama ( ben salata kasesi kullanıyorum) doşeyin Bu aşamada kekin sıcak olması onemli aksi takdirde borcama doşenmesi, yarım daire şeklini alması zor olur
Hazırladığınız muhallebiyi tekrardan karıştırın ( katılaşması veya ustunun kaymak tutması hic muhum değil)
Muhallebiyi cukur şeklindeki kekin icine dokun ,taşmamasına dikkat edin( bu aşamada borcamınızın ebadına gore muhallebinin hepsini almayabilir, kesinlikle fazlasını koymayın, mesela benim bu kabımda 1 kase kadar arttı)
Kekin tabanını muhallebinin uzerine kapatın,bu şekilde buzdolabında 1 gun bekletin
Servis yapacağınız gun, cikolata ve kremayı bir kapta eritin (ben benmari usulu değil, direk teflon bir sutlukte eritiyorum)
Dolaptan cıkardığınız pastanızı ( o artık bir pasta, kek değil ) servis tabağına ters cevirin
Cikolata sosundan birkac kaşık alıp ustunden başlayarak dokun, kıvamlı bir sos olduğundan kendiliğinden yayılıp, donacaktır
Pastanızı dilediğiniz gibi susleyin
Servis yapmadan cikolata sosunuzu tekrardan ısıtıp sosluğa alın
10 Dilimlediğiniz pastanın ister uzerine, ister tabağın kenarına sos koyun
Kekinizi borcama doşeme aşamasında parcalanırsa sakın uzulmeyin, sıcak olduğundan elinizle şekil verince tekrar birleşiyor, mesela resimde gorduğunuz pastanın keki uce ayrıldı
imagesyilbasipastasinasilyapilirtarifi5ad40926aae2d
Yılbaşı Pastası Tarifi (15 kişiliktir)
Malzeme
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
8 adet yumurta (oda sıcaklığında bekletilmiş)
6 su bardağı un
4 su bardağı tozşeker
2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık sut
Muhallebi icin
1 lt Sut
3 kahve fincanı un
1 su bardağı toz şeker
125 grmargarin
1 paket vanilya
Cikolatalı sos icin
200 grbitter cikolata
1 paket ciğ krema
Muhallebinin Hazırlanması
Bu tarif icin oncelikle muhallebinin hazırlanması gerekiyor
Bunun icinde margarini tencerede eritin, unu ekleyip kokusu cıkana kadar kavurun
Sutu tencereye yavaş yavaş ilave edip, toz şekeri ekleyin
Topaklanmaması icin surekli karıştırın, kaynamaya başlayınca bir iki dakika kadar daha pişirip, ateşten alın
Mikserin yuksek devirinde en az 5 dakika cırpın
Kekin Hazırlanması
Kek icin once 26 cm kelepce kalıbınızı yağlayıp, unlayın (ben her zaman kalıbımı katı yağla yağlayıp, unlayıp, kekim hazır olana kadar buzdolabında bekletirim)
Yumurtaları kabarana kadar mikserle cırpın, şekeri, yağı ve yoğurdu ilave edip cırpmaya devam edin
Bu arada fırınınızı 170° C’ayarlayıp ısınması icin calıştırın
Elenmiş kakao, un ve kabartma tozunu da ekleyip, bir muddet karıştırdıktan sonra kelepce kalıbınıza dokun, ısısını almış olan fırınınıza koyup 40–45 dakika pişirin
Pastanın Hazırlanması
Fırından cıkardığınız keki sıcakken ortadan ikiye bolun Ust kısmını yuvarlak bir borcama ( ben salata kasesi kullanıyorum) doşeyin Bu aşamada kekin sıcak olması onemli aksi takdirde borcama doşenmesi, yarım daire şeklini alması zor olur
Hazırladığınız muhallebiyi tekrardan karıştırın ( katılaşması veya ustunun kaymak tutması hic muhum değil)
Muhallebiyi cukur şeklindeki kekin icine dokun ,taşmamasına dikkat edin( bu aşamada borcamınızın ebadına gore muhallebinin hepsini almayabilir, kesinlikle fazlasını koymayın, mesela benim bu kabımda 1 kase kadar arttı)
Kekin tabanını muhallebinin uzerine kapatın,bu şekilde buzdolabında 1 gun bekletin
Servis yapacağınız gun, cikolata ve kremayı bir kapta eritin (ben benmari usulu değil, direk teflon bir sutlukte eritiyorum)
Dolaptan cıkardığınız pastanızı ( o artık bir pasta, kek değil ) servis tabağına ters cevirin
Cikolata sosundan birkac kaşık alıp ustunden başlayarak dokun, kıvamlı bir sos olduğundan kendiliğinden yayılıp, donacaktır
Pastanızı dilediğiniz gibi susleyin
Servis yapmadan cikolata sosunuzu tekrardan ısıtıp sosluğa alın
10 Dilimlediğiniz pastanın ister uzerine, ister tabağın kenarına sos koyun
Kekinizi borcama doşeme aşamasında parcalanırsa sakın uzulmeyin, sıcak olduğundan elinizle şekil verince tekrar birleşiyor, mesela resimde gorduğunuz pastanın keki uce ayrıldı
imagesyilbasipastasinasilyapilirtarifi5ad40926aae2d