Yılbaşı Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta (Beyazı harca,sarısı üzerine )
- Alabildiği kadar un
- Peynir
- 1 adet yumurta sarısı
- Maydanoz
Yılbaşı Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yoğurma kabına süt ,su ve mayayı ekleyip karıştırıyoruz .
- Sonra tuz ,şeker ,yumurta beyazı ekleyip iyice harmanlıyoruz.
- En son ise kontrollü şekilde un ekleyip ve ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz yaklaşık 1,5-2saat dinlenmeye bırakıyoruz.
- Dinlenen hamura elimizi hafif yağlayarak küçükce koparıp içerisine istediğimiz peynirden koyduktan sonra yuvarlak yapıyoruz.
- Hazırladığımız hamurları tepsiye dizerken ağaç şeklini vererek,üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
- 180derecede 30-35dk kadar pişiriyoruz.Poğaça hazr Afiyet olsun !.