Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yılın Trend Tatlısı Soğuk Baklava

Yılın Trend Tatlısı Soğuk Baklava
0
37

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
95
yilin-trend-tatlisi-soguk-baklava.jpg

Yılın Trend Tatlısı Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler

• ️44 yaprak hazır baklava yufkası
  • ️250-300 gram tereyağı
  • ️300 gram çekilmiş antep fıstığı veya ceviz
Şerbeti için;
  • ️1 kg süt (5 su bardağı)
  • ️4.5 su bardağı şeker
Üzeri için;
  • ️Nesquik veya kakao(ben kakao acımsı olduğu için nesquik kullandım)

Yılın Trend Tatlısı Soğuk Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ben dikdörtgen borcam kullandım, isteyen fırın tepsisi de kullanabilir veya yuvarlak borcam da.
  2. Tepsimizi yağlayalım. İlk yufkamızı serip tekrar tereyağı ile yağlayalım.
  3. Bu işlemi 22 kat olana kadar devam ettirelim.
  4. 22 kat yufkamızı yağlayıp serdikten sonra çekilmiş olan antep fıstığı veya cevizimizi serpiştirelim.
  5. Bu arada 1 kg sütümüzü şeker ile ocakta kaynatalım, süt kaynamaya başlayınca altını kısıp 5 dakika daha kaynatıp kapatalım.Soğumaya bırakalım.
  6. Çekilmiş antep fıstığımızı serptikten sonra tekrar aynı işlemle yufka- yağ ,yufka- yağ olacak şekilde 22 kat daha yufkayı dizelim.
  7. Eşit şekilde kare olacak şekilde keselim. (benim 48 dilim çıktı).
  8. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında alt üst ayarda üzeri kızarana kadar pişirelim.
  9. Pişen baklavanın üzerine (borcamımız dokunulacak sıcaklığa gelince)  soğuyan sütümüzü dökelim ve iyice çekmesini bekleyelim.
  10. Çeken baklavamız tamamen soğuyunca bir küçük süzgeç yardımı ile nesquik veya kakaomuzu üzerine güzelce serpiştirelim.
  11. 3-4 saat veya 1 gün dinlendirirsek daha lezzet olacaktır.Şimdiden deneyen arkadaşlara afiyet şifa olsun .
Yılın Trend Tatlısı Soğuk Baklava Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt