Yılın Trend Tatlısı Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- ️44 yaprak hazır baklava yufkası
- ️250-300 gram tereyağı
- ️300 gram çekilmiş antep fıstığı veya ceviz
- ️1 kg süt (5 su bardağı)
- ️4.5 su bardağı şeker
- ️Nesquik veya kakao(ben kakao acımsı olduğu için nesquik kullandım)
Yılın Trend Tatlısı Soğuk Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ben dikdörtgen borcam kullandım, isteyen fırın tepsisi de kullanabilir veya yuvarlak borcam da.
- Tepsimizi yağlayalım. İlk yufkamızı serip tekrar tereyağı ile yağlayalım.
- Bu işlemi 22 kat olana kadar devam ettirelim.
- 22 kat yufkamızı yağlayıp serdikten sonra çekilmiş olan antep fıstığı veya cevizimizi serpiştirelim.
- Bu arada 1 kg sütümüzü şeker ile ocakta kaynatalım, süt kaynamaya başlayınca altını kısıp 5 dakika daha kaynatıp kapatalım.Soğumaya bırakalım.
- Çekilmiş antep fıstığımızı serptikten sonra tekrar aynı işlemle yufka- yağ ,yufka- yağ olacak şekilde 22 kat daha yufkayı dizelim.
- Eşit şekilde kare olacak şekilde keselim. (benim 48 dilim çıktı).
- Önceden ısıttığımız 170 derece fırında alt üst ayarda üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Pişen baklavanın üzerine (borcamımız dokunulacak sıcaklığa gelince) soğuyan sütümüzü dökelim ve iyice çekmesini bekleyelim.
- Çeken baklavamız tamamen soğuyunca bir küçük süzgeç yardımı ile nesquik veya kakaomuzu üzerine güzelce serpiştirelim.
- 3-4 saat veya 1 gün dinlendirirsek daha lezzet olacaktır.Şimdiden deneyen arkadaşlara afiyet şifa olsun .