Yiyen Herkesin Tarifini Sorduğu Pizza Tarifim İçin Malzemeler
Mayanın aktifleşmedik için;
- 1 çorba kaşığı instant maya
- 1 çorba kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 7 su bardağı un
- Yarım çorba kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı ılık su
- Kenarda su ve şeker ile aktifleştirdiğimiz maya
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay bardağı su
- 2 diş sarımsak
- Pizza malzemeleri
- Kaşar
- Sucuk
- Yeşil biber
- Siyah zeytin
- Haşlanmış mısır
- Miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz
Yiyen Herkesin Tarifini Sorduğu Pizza Tarifim Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak mayamızı aktifleştirmek için bir çorba kaşığı instant maya bir çorba kaşığı şeker yarım çay bardağı ılık suyu bir kasede güzelce karıştıralım ve mayanın aktifleşmedik için bir kenara alıp 10 dakika bekletelim.
- Mayamız aktifleşirken hamurumuza başlayalım. Un, tuz, sıvı yağ, ılık su ve aktifleşen mayamızı ilave edip yoğurmaya başlayalım ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
- Unutmayın ki mayalı hamurlar her zaman fazlaca yoğurulmayı sever bu gazla yoğurulma sonucunda yapmak istediğiniz tarif daha güzel sonuçlar verir.
- Hamuru yorma işlemi bittikten hemen sonra da üzerine bir streç film ile örterek 40-45 dk mayalanması için dinlendirin.
- Mayalanma işlemi sırasında pişen hamur üzerine sürülecek sosumuzu hazırlayalım, 2 yemek kaşığı salça, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 çay bardağı su,2 diş sarımsak ilave edip sosumuzu güzelce karıştırıp kenara alalım.
- Mayalanma işlemi gerçekleştikten sonra un serpilmiş tezgah üzerine hamurunuzu alın son bir kez havasını almak için 2-3 dk daha yoğurun.
- Hafif uzun bir silindir şeklinde hamuru uzatın sonrasında bir bıçak yardımı ile ikiye bölün, böldüğünüz hamurun bir parçasını yuvarlak fırın tepsisi içerisine eliniz ile yayın tepsinin kenarlarına da hamurunuzu eliniz ile çıkartın ki pizzanın kenar kısımları oluşsun.
- Sonrasında bir çatal yardımı ile hamurunuzu ön pişirmede kabarmaması için delin ve 200 derecelik fırında 15 dk pişirin.
- 15 dakika sonunda hamuru fırından çıkartıp, üzerine önceden hazırlamış olduğunuz sosumuzu bir fırça yardımı ile sürün ve
- İstediğiniz malzemeden istediğiniz kadar hamurunuzun üzerine sırası ile ilave edin. Ben sırası ile kaşar, sucuk, yeşil biber, zeytin ve mısır ilave ettim ve tekrardan fırına 190 derecede 40 dk pişirmeye gönderdim.
- 40 dk sonunda pizzamız muazzam bir şekilde pişiyor. Kenarda kalan yarım hamur ile aynı şekilde bir pizza daha yapabilirsiniz. Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun.