Yiyenlerin Sucuklu Sandığı Çemenli Pizza Tanımı İçin Gereçler
Hamur için
- 2 bardak su
- 1 paket indesit maya
- 1 tatlı kaşığı şeker göz kararı tuz
- Aldığı kadar un
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı su
- 1 tatlı kaşığı ketçap
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 diş sarımsak
- Yarım su bardağı mısır
- 2 yemek kaşığı çemen
- 1 domates
- 1 çay bardağı ayıklanmış zeytin
- 1 kapya biber
- 2 su bardağı kaşar peyniri
Yiyenlerin Sucuklu Sandığı Çemenli Pizza Tanımı Yapılışı
- Öncelikle hamuru yoğurmakla başlayalım. Ilık suyun içine maya, şeker ,tuz ek edip ele yapışmayan bir kıvamda olana kadar un ek edip yoğuralım.
- Daha sonra uygun bir kapaklı kabın içine alıp güzelce mayandıralım yaklaşık 1 saat kadar.
- Daha sonra un serilmiş bir tezgahta hamuru açalım.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye alıp sosu için bütün gereçleri karıştıralım ve üzerine sürelim.
- Başka materyalleri hazırlayalım.Çemeni açmak için 2 yemek kaşığı çemene 3 yemek kaşığı su ek edip açalım
- Çemeni hamurun üzerine yayalım ve mısırı ek edelim zeytini ayıklayıp doğrayalım ek edelim.
- Domatesi kabuklarından ayırıp doğrayalım ve ek edelim max ayarda pişirelim.
- Pişen pizzaya rendelenmiş kaşar ek edelim eridikten sonra fırından çıkaralım ve sıcak servise edelim afiyet olsun .