Yoğun Çikolatalı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 100 ml süt
- 200 gr şeker
- 140 gr sıvı yağ
- 4 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sürmeli çikolata
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1 paket kabartmatozu
- 1 paket vanilya şekeri
- 200ml krema
- 300ml süt
- 2 çorba kaşığı kakao
- 3 çorba kaşığı pudra şekeri
Yoğun Çikolatalı Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar bildiğiniz tüm ıslak kek tariflerini bir kenara bırakın ve bu yoğun çikolatalı keki mutlaka ama mutlaka bor deneyin????.
- Şeker ile yumurta beyaz olana dek çırpılır.
- Ardından tüm malzemeler ilave edilir.
- 180° 35-40 dakika boyunca pişirilir. Kürdan testi yapmayı unutmayın.
- Sosu için olan malzemeler bir tencereye alınır ve ilk kaynamada altı kapatılır.
- Kek sıcak iken dilimlenir ve yuvarlak bir aparat ile delikler açılır. (ben duy seti ile açtım delikleri) kürdan ile delik acımanızı tavsiye etmem o zaman fazla çikolata girmez içine. Ne kadar büyü delik o kadar yoğun çikolata????
- Not; sosu dökerken sosunda sıcak olması lazım. Şayet kek fırından çıkana kadar sos soğumuş ise tekrar ısıtın öyle dökün.
- 1 saat dinlenmeye, sosu çekmeye bırakalım.Veee işte servise hazır.Deneyeceklere afiyet olsun????.