Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yoğurdu D vitamini bakımından zenginleştirmenin faydaları neler?

Yoğurdu D vitamini bakımından zenginleştirmenin faydaları neler?
0
89

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
36
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Güneş ışığı vitamini olarak da aşina D vitamini kalsiyum emiliminin sağlanmasında hayati siklet taşır ve yalnızca güneş ışığına maruz kalmak suretiyle ya da beslenme seçimiyle (sınırlı miktarda) elde edilebilir Bu yüzden, D vitamini, yoğurt gibi besinlere sıklıkla eklenir D vitamini bakımından zenginleştirilmiş yoğurdun sağlığınıza nasıl bir fayda sağladığını bilmeniz bu besini besin düzeninize eklemeniz konusunda size tezgâhtar olacaktır


Kalsiyum Emiliminin Artırılması*


Vücudunuza yeterli D vitamini girişinin olması kalsiyum emiliminin sağlanması konusunda çok önemli Kalsiyum, kemiklerinizin büyümesinde ve güçlenmesinde kayda değer rol oynar Yeterli miktarda D vitamini almayan çocuklar, raşitizm adı bahşedilen kemik yumuşaması hastalığına yakalanabilirler Raşitizm benzeri bir rahatsızlık olan osteomalazi *de yetişkinlerde görülen kemiklerin kırılgan ya da şekilsiz olmasına sebep olan bir hastalıktır D vitamini bakımından zenginleştirilmiş yoğurt tüketerek, kemiklerinizi doyurmak için zorunlu besini alabilirsiniz Öğüt edilen günlük D vitamini tüketimi 1 ile 70 yaş arasındaki bireylerde jurnal 600 birim, 70 yaşının üstündeki bireyler içinse 800 birim olarak belirlenmiştir
*
h 3Yardımsever bir sentez*
D vitamini ve kalsiyum içeren yoğurt, kemiklerinizi güçlendirmek için gerekli besinlerin sağlanmasında size yardımcı olur *Bir kase eksik yağlı , D vitamini açısından zenginleştirilmiş yoğurt 415 miligram kalsiyum içerir D vitamini bakımından jurnal ihtiyacın %20 ’si dek zenginleştirilmiş bir porsiyon yoğurt az çok 80 birim D vitamini içerir D vitamini vücudunuzun tükettiği yoğurdun içindeki kalsiyumun emilimini gerçekleştirmesini sağlar Bu yüzden D vitamini bakımından zenginleştirilmiş yoğurt sağlığınız için son derece yardımsever bir birleşimdir
*
h 4Kanser Riskinin Azalması*
2007 yılında Creighton Üniversitesi ’nde menopoz dönemini geçirmiş 1200 bayan üzerinde yapılan bir araştırmaya kadar, dört sene baştan başa 1100 birim D vitamini ve 1400 miligram kalsiyum bölge *kadınların, plasebo ilacı alan kadınlara göre %60 oranında daha düşük kanser riskine sahip olduğu gözlenmiş Ayrıca hem kalsiyum hem D vitamini alan kadınların kanser riskinin sadece kalsiyum bölge kadınlara kadar daha eksik olduğu da gözlemlenmiş Araştırmacılar D vitamini eksikliğinin hücrelerin ve organ sistemlerinin fonksiyonlarını yerine getirmesini zorlaştırması nedeniyle, D vitamini eksikliğinin kanser riskini arttırdığını varsayım ediyor
*
h 5Şeker Hastalığına Yakalanma Riskinin Azalması*
2006 yılının Mart ayında Creighton Üniversitesi ’nde yapılan bir araştırmaya kadar düşük miktarda D vitamini bölge bireylerin şeker hastalığına yakalanma riski, yüksek miktarda D vitamini bölge bireylere kadar üç kat daha fazla Araştırmacılar D vitamininin pankreasta salgılanan insülin miktarını etkilediğini tespit etmiştir Vücudunuz insülini glikozun hücrelerinize girmesini karşılamak nedeniyle kullanır Eğer vücudunuz yeterli miktarda insülin üretmezse, *kan şekerinin yükselmesine yan olarak şeker hastalığına yakalanabilirsiniz
*
h 6D Vitamininin İçeriği*
D vitamini bakımından zenginleştirilmiş birçok yoğurt günlük D vitamini ihtiyacınızın %100 ’ünü içermez D vitamini bakımından zenginleştirilmiş yoğurtlar her bir kapta jurnal D vitamini ihtiyacınızın %10 ’u *ile %30 ’u arasında bir kısmını karşılar Tükettiğiniz besinlerin besin değeri tablolarını dikkatlice okumanız yediğiniz yoğurttan veya tükettiğiniz diğer besinlerden yeteri dek D vitamini alıp almadığınızdan emin olmanız açısından kayda değer Portakal suyu, margarin, mısır gevreği ve süt *D vitamini bakımından zenginleştirilmiş besinlere verilecek öteki örnekler aralarında gösterilebilir Ayrıca yumurta sarısı, ton balığı, dana ciğeri ve pişmiş somon da D vitamini içerir
 
858,496Konular
981,870Mesajlar
29,907Kullanıcılar
Ahmet120938Son üye
Üst Alt