Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

yoğurdun faydaları ve yoğurdun yararları

yoğurdun faydaları ve yoğurdun yararları

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
yoğurdun cilde faydaları,

Yoğurt, en düşük 90 derecede ısıtılarak fermantasyon derecesine kadar soğutulmuş sütün, yoğurt mayası katılıp süt asiti mayalanmasına natürel tutulması ile elde edilen özel kıvamdaki süt ürünüdür

Dinç beslenmenin kayda değer bir besini olan yoğurdun faydaları saymakla tükenmiyorEn son yoğurdun doğal bir nefes kokusu ve diş taşı önleyicisi olduğu da ortaya çıktı
İşte yoğurdun faydaları;


Zararlı bakterilerin üremesini durdurarak bağırsakların düzenli olarak çalışmasını sağlar

Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasında etkisi vardır, mide rahatsızlıklarını önleyicidir

Şeker hastaları için yararlı bir besindir, kan şekerini düzenleyici etkisi bulunmaktadır Kaymağı küskün ve mutlaka ekşimemiş yoğurt seçim edilmelidir

Bağırsak düzensizliklerinin giderilmesine, bilhassa çocuk ve yetişkinlerde karşılaşılan ishallerin tedavisine asistan olur

Bağırsaklarda bulunan tehlikeli ve zararlı mikropların çoğalmalarına ve hatta yaşamalarına engel olur

Kanser riskini azaltır, özellikle sütun kanserine karşısında koruyucu etkisi bulunmaktadır

Vücuttaki kolesterol miktarının azalmasına tezgâhtar olur, LDL kolesterolü azaltır

Kandaki asit baz dengesini sağlıklı ışık halkası getirir

Süt ve süt ürünlerini tükettikten sonra süt şekeri intolerans nedeniyle bağırsaklarda gaz problemi yaşamış kişilerde laktozun parçalanması sebebiyle gaz oluşumunu azaltır

Bağırsakları temizlediği, zararlı bakterileri önleyerek ishal oluşumunu engellediği için yiyecek zehirlenmelerine karşısında koruyucudur

Bağırsaklarda B vitaminlerinin bol miktarda üretilmesini sağlar

Yatıştırıcı etkisi bulunmaktadır bu nedenle iyi ve dar bir uyku için idealdir

Kalsiyumun daha fazla emilmesini ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesini sağlamaktadır

Antibiyotik kullananlar, ilacın etkisiyle hasar görebilecek yardımsever bakterilerin korunması nedeniyle yoğurt yemelidirler

Midesi fazla sağduyu olanlar ile oniki parmak bağırsağı ülseri olanlara dokunabilir Bu durumda dikkatli tüketilmelidir

Yoğurt ayrıca inulin adıyla tanıdık, daha aşağı sindirim sistemindeki sağlığı geliştirici bakterilerin üremelerini ve canlı kalmalarını karşılayan prebiotik bir madde içermektedir Yoğurt gibi fermente süt ürünlerinin üretiminde kullanılan geleneksel laktik asit bakterileri gastrointestinal sistemde canlı kalamaz *
 
858,468Konular
981,192Mesajlar
29,541Kullanıcılar
osmanımSon üye
Üst Alt