iltasyazilim
FD Üye
yoğurdun cilde faydaları,
Yoğurt, en düşük 90 derecede ısıtılarak fermantasyon derecesine kadar soğutulmuş sütün, yoğurt mayası katılıp süt asiti mayalanmasına natürel tutulması ile elde edilen özel kıvamdaki süt ürünüdür
Dinç beslenmenin kayda değer bir besini olan yoğurdun faydaları saymakla tükenmiyorEn son yoğurdun doğal bir nefes kokusu ve diş taşı önleyicisi olduğu da ortaya çıktı
İşte yoğurdun faydaları;
Zararlı bakterilerin üremesini durdurarak bağırsakların düzenli olarak çalışmasını sağlar
Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasında etkisi vardır, mide rahatsızlıklarını önleyicidir
Şeker hastaları için yararlı bir besindir, kan şekerini düzenleyici etkisi bulunmaktadır Kaymağı küskün ve mutlaka ekşimemiş yoğurt seçim edilmelidir
Bağırsak düzensizliklerinin giderilmesine, bilhassa çocuk ve yetişkinlerde karşılaşılan ishallerin tedavisine asistan olur
Bağırsaklarda bulunan tehlikeli ve zararlı mikropların çoğalmalarına ve hatta yaşamalarına engel olur
Kanser riskini azaltır, özellikle sütun kanserine karşısında koruyucu etkisi bulunmaktadır
Vücuttaki kolesterol miktarının azalmasına tezgâhtar olur, LDL kolesterolü azaltır
Kandaki asit baz dengesini sağlıklı ışık halkası getirir
Süt ve süt ürünlerini tükettikten sonra süt şekeri intolerans nedeniyle bağırsaklarda gaz problemi yaşamış kişilerde laktozun parçalanması sebebiyle gaz oluşumunu azaltır
Bağırsakları temizlediği, zararlı bakterileri önleyerek ishal oluşumunu engellediği için yiyecek zehirlenmelerine karşısında koruyucudur
Bağırsaklarda B vitaminlerinin bol miktarda üretilmesini sağlar
Yatıştırıcı etkisi bulunmaktadır bu nedenle iyi ve dar bir uyku için idealdir
Kalsiyumun daha fazla emilmesini ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesini sağlamaktadır
Antibiyotik kullananlar, ilacın etkisiyle hasar görebilecek yardımsever bakterilerin korunması nedeniyle yoğurt yemelidirler
Midesi fazla sağduyu olanlar ile oniki parmak bağırsağı ülseri olanlara dokunabilir Bu durumda dikkatli tüketilmelidir
Yoğurt ayrıca inulin adıyla tanıdık, daha aşağı sindirim sistemindeki sağlığı geliştirici bakterilerin üremelerini ve canlı kalmalarını karşılayan prebiotik bir madde içermektedir Yoğurt gibi fermente süt ürünlerinin üretiminde kullanılan geleneksel laktik asit bakterileri gastrointestinal sistemde canlı kalamaz *
Yoğurt, en düşük 90 derecede ısıtılarak fermantasyon derecesine kadar soğutulmuş sütün, yoğurt mayası katılıp süt asiti mayalanmasına natürel tutulması ile elde edilen özel kıvamdaki süt ürünüdür
Dinç beslenmenin kayda değer bir besini olan yoğurdun faydaları saymakla tükenmiyorEn son yoğurdun doğal bir nefes kokusu ve diş taşı önleyicisi olduğu da ortaya çıktı
İşte yoğurdun faydaları;
Zararlı bakterilerin üremesini durdurarak bağırsakların düzenli olarak çalışmasını sağlar
Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasında etkisi vardır, mide rahatsızlıklarını önleyicidir
Şeker hastaları için yararlı bir besindir, kan şekerini düzenleyici etkisi bulunmaktadır Kaymağı küskün ve mutlaka ekşimemiş yoğurt seçim edilmelidir
Bağırsak düzensizliklerinin giderilmesine, bilhassa çocuk ve yetişkinlerde karşılaşılan ishallerin tedavisine asistan olur
Bağırsaklarda bulunan tehlikeli ve zararlı mikropların çoğalmalarına ve hatta yaşamalarına engel olur
Kanser riskini azaltır, özellikle sütun kanserine karşısında koruyucu etkisi bulunmaktadır
Vücuttaki kolesterol miktarının azalmasına tezgâhtar olur, LDL kolesterolü azaltır
Kandaki asit baz dengesini sağlıklı ışık halkası getirir
Süt ve süt ürünlerini tükettikten sonra süt şekeri intolerans nedeniyle bağırsaklarda gaz problemi yaşamış kişilerde laktozun parçalanması sebebiyle gaz oluşumunu azaltır
Bağırsakları temizlediği, zararlı bakterileri önleyerek ishal oluşumunu engellediği için yiyecek zehirlenmelerine karşısında koruyucudur
Bağırsaklarda B vitaminlerinin bol miktarda üretilmesini sağlar
Yatıştırıcı etkisi bulunmaktadır bu nedenle iyi ve dar bir uyku için idealdir
Kalsiyumun daha fazla emilmesini ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesini sağlamaktadır
Antibiyotik kullananlar, ilacın etkisiyle hasar görebilecek yardımsever bakterilerin korunması nedeniyle yoğurt yemelidirler
Midesi fazla sağduyu olanlar ile oniki parmak bağırsağı ülseri olanlara dokunabilir Bu durumda dikkatli tüketilmelidir
Yoğurt ayrıca inulin adıyla tanıdık, daha aşağı sindirim sistemindeki sağlığı geliştirici bakterilerin üremelerini ve canlı kalmalarını karşılayan prebiotik bir madde içermektedir Yoğurt gibi fermente süt ürünlerinin üretiminde kullanılan geleneksel laktik asit bakterileri gastrointestinal sistemde canlı kalamaz *