Yoğurt Çorbası (Yayla, Ayran Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı arpa şehriye (isterseniz tel şehriye de koyabilirsiniz nasıl seviyorsanız)
- 1 lt su
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yoğurt Çorbası (Yayla, Ayran Çorbası) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Arpa şehriyeyi tenceremize alıyoruz ve üzerine su ekliyoruz.
- Daha sonra şehriyeler şişene kadar kaynatıyoruz.
- Yoğurdumuzu bir kaseye alıyoruz üzerine un ve yumurtayı ekleyerek iyice çırpıyoruz.
- Daha sonra kaynayan şehriyemizin altını kapatıp suyundan 1 kepçe alıp yoğurtlu terbiyemize ekliyoruz çırpıyoruz ve tencereye döküyoruz.
- Daha sonra altını tekrar açıyoruz ve kaynatıyoruz.
- Bir kenarda da yağımızı yakıyoruz ve kaynayan çorbamıza ekliyoruz.
- 2-3 dakika da bu şekilde kaynaştıktan sonra kapatıyoruz.Afiyet olsunnn.