
Yoğurt Mayalama (Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 lt süt
- 1 yemek kaşığı yoğurt mayası
- 1 çay kaşığının ucuyla toz şeker (arzuya göre)
Yoğurt Mayalama (Tam Kıvamında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ben genellikle 3 kg sütle yapıyorum ama siz istediğiniz miktarda yapabilirsiniz.
- 3 kg çiğ sütü önce kaynatıyoruz.
- Kaynadıktan sonra 15 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam ediyoruz.
- Sütümüzü ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Küçük serçe parmağınızla ara ara kontrol edin. Hafif elinizi ısırır derecede soğuyunca yoğurt mayalamaya hazır demektir.
- 1 kasenin içine oda sıcaklığındaki 1 yemek kaşından biraz eksik yoğurt mayamızı alıyoruz, mayalayacağımız sütten de yatım kepçe ilave diyoruz, eğer tatlı yoğurt seviyorsanız 1 çimdik şeker ekleyebilirsiniz.
- Karıştırıp sütümüzün içine döküyoruz. 1 -2 tur süre mayayı karıştırdıktan sonra mayaladığımız kabın ağzını kapatıyoruz.
- Üzerini örtüp oda ısısında 4 saat bekletiyoruz.
- Ekşi seviyorsanız daha fazla bekletebilirsiniz ama 4 saat yeterli oluyor.
- Sonra yoğurdumuzu açıyoruz.
- Bayağı cıvık gelebilir size endişe etmeyin.
- Ağzı açık bir şekilde oda ısısında yaklaşık 5 -6 saat bekletiyoruz soğuması için.
- Yoğurdunuzun nasıl katılaştığını göreceksiniz.
- Sonra ağzını kapatmadan bir gün buzdolabında bekletiyoruz. Sonrasında tüketebilirsiniz. Afiyet olsun ????????.
Yoğurt Mayalama (Tam Kıvamında) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı