iltasyazilim
FD Üye
Yoğurt ne zaman yenmelidir?
Yoğurt bir takım yemeklerin gıda değerini öldürebiliyor!
Bu sebeple yoğurdun genelde gece yatmadan önce tek başına yenmesi gerektiğini belirten uzmanlar, bazı yemeklerin vazgeçilmezleri arasında bulunan yoğurdun, bu yemeklerdeki beslenme değerlerinin bağırsaktan emilimini engellediğine uyarı çekiyor
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sıhhat Yüksekokulu Müdürü Prof Dr Günhan Erdem, yoğurdun, bir takım yemeklerin beslenme değerini öldürdüğünü, bu nedenle de gece yatmadan önce kendi başına alınmasının daha dinç olacağını söyledi
Prof Dr Erdem, bazı yemeklerin yanına yoğurt yemenin Türk mutfağının vazgeçilmez özelliği olduğunu; bio teknolojik bir ürün olan yoğurdun, vücuda fazla yardımcı antibiyotikler, vitaminler ve kimyasal maddeler içerdiğini söyledi
Yoğurdun sindirim sistemini düzenleyici bir takım mikroorganizmaları da barındırdığına göze çarpan eden Prof Dr Erdem, “Yoğurdun içindeki bir takım kimyasallar, bazı organizmaların üreyebilmesine engel vermeyen kimyasallardır Yani yoğurdu mayalayan organizma, sahiden başka organizmaların üremesini alıkoymak namına bir takım maddeler salar Biz yoğurdu yediğimiz zaman o maddelerden yararlanabiliyoruz dedi
Yatmadan Önce Tüketin
Prof Dr Erdem, bazı yemeklerin vazgeçilmezleri arasında yer alan yoğurdun, bu yemeklerdeki besin değerlerinin bağırsaktan emilimini engellediğine dikkati çekerek, “Alışılmışlık olarak yemekle birlikte yenen yoğurt, bir takım yemeklerin besin değerini negatif etkileyebiliyor
Yoğurt, etrafında bir takım organizmaların büyümesini engelleyebilmek için onların büyümesini karşılayan gerekli bir takım maddeleri ortadan kaldırabilir Mesela demiri bağlaması gibi diye konuştu
Prof Dr Erdem, yoğurdun içindeki vitamin ve minerallerin faydasının görülebilmesi için esas yemeği yedikten bir iki saat sonradan, yani yatmadan önce kendi başına bir gıda maddesi olarak alınması gerektiğini kaydetti *
Yoğurt bir takım yemeklerin gıda değerini öldürebiliyor!
Bu sebeple yoğurdun genelde gece yatmadan önce tek başına yenmesi gerektiğini belirten uzmanlar, bazı yemeklerin vazgeçilmezleri arasında bulunan yoğurdun, bu yemeklerdeki beslenme değerlerinin bağırsaktan emilimini engellediğine uyarı çekiyor
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sıhhat Yüksekokulu Müdürü Prof Dr Günhan Erdem, yoğurdun, bir takım yemeklerin beslenme değerini öldürdüğünü, bu nedenle de gece yatmadan önce kendi başına alınmasının daha dinç olacağını söyledi
Prof Dr Erdem, bazı yemeklerin yanına yoğurt yemenin Türk mutfağının vazgeçilmez özelliği olduğunu; bio teknolojik bir ürün olan yoğurdun, vücuda fazla yardımcı antibiyotikler, vitaminler ve kimyasal maddeler içerdiğini söyledi
Yoğurdun sindirim sistemini düzenleyici bir takım mikroorganizmaları da barındırdığına göze çarpan eden Prof Dr Erdem, “Yoğurdun içindeki bir takım kimyasallar, bazı organizmaların üreyebilmesine engel vermeyen kimyasallardır Yani yoğurdu mayalayan organizma, sahiden başka organizmaların üremesini alıkoymak namına bir takım maddeler salar Biz yoğurdu yediğimiz zaman o maddelerden yararlanabiliyoruz dedi
Yatmadan Önce Tüketin
Prof Dr Erdem, bazı yemeklerin vazgeçilmezleri arasında yer alan yoğurdun, bu yemeklerdeki besin değerlerinin bağırsaktan emilimini engellediğine dikkati çekerek, “Alışılmışlık olarak yemekle birlikte yenen yoğurt, bir takım yemeklerin besin değerini negatif etkileyebiliyor
Yoğurt, etrafında bir takım organizmaların büyümesini engelleyebilmek için onların büyümesini karşılayan gerekli bir takım maddeleri ortadan kaldırabilir Mesela demiri bağlaması gibi diye konuştu
Prof Dr Erdem, yoğurdun içindeki vitamin ve minerallerin faydasının görülebilmesi için esas yemeği yedikten bir iki saat sonradan, yani yatmadan önce kendi başına bir gıda maddesi olarak alınması gerektiğini kaydetti *