Günün her saati tüketebileceğimiz kayda değer bir gıda maddesi olan yoğurdu sevmeyen yoktur sanırımŞimdi bu müthiş gıdayı daha çok tüketmeniz için daha fazla nedeniniz var img alt src http:bilgilihocamcominternaldatasyogurtsevmeyenvarmi5c2dd54379484 1 Vitaminlermineraller: Yoğurt; potasyum, fosfor, riboflavin, iyot, çinko ve B12 vitamini bakımından zengin Benzer zamanda yağda eriyen vitaminler, görme fonksiyonlarına katkısı olan A vitamini ve bağışıklık sistemini güçlendiren E vitamini içeriyor2 Kilo kaybı: Tennessee Üniversitesi ’nde yapılan bir araştırmada, düşük kalorili diyetlerine yoğurdu ekleyen ve günde üç öğün yağsız yoğurt yiyen aşırı kiloluların, yoğurtsuz perhiz uygulayanlara oranla yüzde 22 daha artı kilo verdikleri, yüzde 61 daha artı yağ yaktıkları tespit edildiYoğurt yiyenlerin hem, karın bölgelerinden yüzde 81 daha pozitif yağ yaktıkları ortaya çıktı Yoğurttan aldığımız kalsiyum, yağ yakımını hızlandırıyor3 ‘Dost ’ bakteri: Birçoğumuz bakteri denince bunun beden için fena bir şey olduğunu düşünür Fakat yoğurt, dost bakteriler içeriyor Yoğurt gibi fermente ürünler, vücudumuz için yardımcı bakteriler ‘probiyotikleri ’ içeriyor Bağırsaklara yardımcı besinlere probiyotik gıdalar deniyor Probiyotikler, sindirim sistemini rahatlatıyor ve bağışıklığı güçlendiriyor4 tansiyon: Son yapılan araştırmalar, süt ve süt ürünlerinin uyumlu tüketiminin yüksek tansiyon riskini azalttığını gösteriyor Araştırmalara kadar, günde 23 porsiyon eksik yağlı süt ürünü tüketenler, hiç tüketmeyenlere oranla yüzde 50 daha az yüksek kan basıncı riski taşıyor5 Tok hissettirir: Washington Üniversitesi ’nde özlem, tokluk ve sonraki öğünde tüketilen kalorimiktarıyla ilgili bir egzersiz yapıldı Bireylere; yoğurt, şeftali aromalı içecek ve şeftali suyu, ara öğün olarak verildi Yoğurt tüketenlerde diğerlerine oranla daha yüksek tokluk geliştiği görüldü Yoğurt gibi proteini yüksek besinler, düşük proteinli gıdalara göre tekrar tekrar daha doyurucudur6 Kas gelişimi: Yoğun egzersiz çalışması sonrasında protein içeriği yüksek yoğurt, iyi bir tercih Protein, kasların kendini toparlaması için gerekli Hem yoğurtta yer alan karbonhidrat, ağır alıştırma sonrası kaslarda azalan depoları dolduruyor7 Kalsiyum: Kalsiyum, dinç kemikler ve sağlıklı dişler için kayda değer Gövde yeterli kalsiyum aldığında bu, aracısız olarak kemikler için kullanılıyor Yoğurt kalsiyumun mükemmel bir kaynağı ama eksik yağlı olanları daha çok kalsiyum içeriyor 1 kase tam yağlı yoğurtta kalsiyum oranı, 330 mg ’ken 1 kase light yoğurtta 350 mg8 Bağışıklık sistemi: Viyana Üniversitesi ’ndeki çalışmaya göre, günde 34 porsiyon yoğurt, hastalık ve enfeksiyonla savaşmada rol oynayan ‘T hücreleri ’ni daha zinde ve etkin ışık halkası getiriyor9 Süt Şekeri intoleransı: Bazı yoğurtların etiketlerine baktığınızda ‘canlı ve etkin kültür ’ ibarelerini görebilirsiniz Yoğurt yapabilmek için süte ‘laktoba sillus bulgaricus ’ ve ‘streptococcus thermophilus ’ adlı canlı, etkin kültürler ilave ediliyor Bu kültürler, laktozu parçalıyor, böylece süt şekeri intoleransı olan bireyler sindirim siteminde sorun yaşamadan yoğurdu tüketebiliyor10Osteoporoz: Kemiklerin kütle kaybetmesine yol açan, yaygın görülen kemik metabolizması hastalığına deniyor Osteoporozbeslenme ilişkisine baktığımızda, karşımıza eksik kalsiyum tüketimi ve D vitamini alımı çıkıyor Yoğurttaki kalsiyum ve D vitamini kombinasyonu fayda yaratıyor Kalsiyum kemiklerin güçlenmesini sağlarken, D vitamini kalsiyumun depolanmasına asistan oluyor(dilara koçak haberi) Etiket Dinç Beslenme yoğurt yoğurdun faydaları sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur