Resimli Yoğurt Tatlısı Tarifi ,
Gerekli malzemeler:
6 yemek kaşığı yoğurt
6 yemek kaşığı irmik
6 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı tere yağ
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Şerbeti icin malzeme:
4 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
Ceyrek limon suyu
Uzeri icin malzeme:
1 paket beyaz cikolata sos
2,5 su bardağı sut
Yeteri kadar Antep fıstığı
imagesyogurttatlisitarifiresimli5ad3f61d47bdb
Yapılışı:
Bir kabın icine yumurta ve toz şekeri dokup, mikserle kopuk kopuk olana kadar iyice cırpın
Tereyağını bir tavada eritin ve yumurtalı karışıma katıp karıştırın
Ardından yoğurt, irmik, un, vanilya, kabartma tozu ilave edip iyice cırpın
Borcam tepsiyi ıslatın ve karşımı icine boşaltın
Fırını 180 dereceye ayarlayın ve 5 dakika ısıtıp, borcam tepsiyi fırına surun
Tatlı fırında pişerken, şerbeti hazırlamak icin su ve şekeri bir tencereye dokup ocağa alın ve kaynamaya başladığında, ceyrek limonu da icine sıkıp ocaktan alın
Şerbet soğurken, beyaz cikolata ve sutu bir tencereye koyup pişirin
Pişen tatlıyı fırından cıkarın ve kurdanla delikler acıp, ılımış olan şerbeti uzerine dokun
Şerbeti tatlı iyice cekince, sutle pişirdiğiniz beyaz cikolatayı, tatlının uzerinde gezdirerek dokun
Son olarak da bolca Antep fıstığını tatlının uzerine serpin ve dilimleyerek servis edin
Afiyet olsun
Gerekli malzemeler:
6 yemek kaşığı yoğurt
6 yemek kaşığı irmik
6 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı tere yağ
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Şerbeti icin malzeme:
4 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
Ceyrek limon suyu
Uzeri icin malzeme:
1 paket beyaz cikolata sos
2,5 su bardağı sut
Yeteri kadar Antep fıstığı
imagesyogurttatlisitarifiresimli5ad3f61d47bdb
Yapılışı:
Bir kabın icine yumurta ve toz şekeri dokup, mikserle kopuk kopuk olana kadar iyice cırpın
Tereyağını bir tavada eritin ve yumurtalı karışıma katıp karıştırın
Ardından yoğurt, irmik, un, vanilya, kabartma tozu ilave edip iyice cırpın
Borcam tepsiyi ıslatın ve karşımı icine boşaltın
Fırını 180 dereceye ayarlayın ve 5 dakika ısıtıp, borcam tepsiyi fırına surun
Tatlı fırında pişerken, şerbeti hazırlamak icin su ve şekeri bir tencereye dokup ocağa alın ve kaynamaya başladığında, ceyrek limonu da icine sıkıp ocaktan alın
Şerbet soğurken, beyaz cikolata ve sutu bir tencereye koyup pişirin
Pişen tatlıyı fırından cıkarın ve kurdanla delikler acıp, ılımış olan şerbeti uzerine dokun
Şerbeti tatlı iyice cekince, sutle pişirdiğiniz beyaz cikolatayı, tatlının uzerinde gezdirerek dokun
Son olarak da bolca Antep fıstığını tatlının uzerine serpin ve dilimleyerek servis edin
Afiyet olsun