elektronikci
FD Üye
Yoğurt Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) su bardağı ılık süt (bardak ölçüsü 200 ml.)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tepeleme kabartma tozu.
- 1 çay kaşığı vanilin
- 1,5 su bardağı tepeleme un
- 1 fiske (parmak uçlarıyla) tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 8-10 damla limon suyu
Yoğurt Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbetimiz için tencereye şeker ve suyu koyup ocağa koyalım şekerlenmemesi için eriyene kadar karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dakika kaynatıp inmeye yakın limon suyu koyup ılımaya bırakalım.
- Hamuru için büyük bir kaseye yumurta, süt, yoğurt, vanilini koyup çırpıcıyla karıştıralım un, kabartma tozu ve bir fiske tuzu ek ederek tekrar düzgünce karıştıralım.
- Tavamızı ocağa koyalım yağımızın yarısını koyup ısıtalım yarım yemek kaşığı hamurdan aralıklı olarak tavaya bırakalım akıcı olduğu için zahmet olmayacak.
- Püf noktası tatlımız fazla kabarmayacak piştiğinde sünger üzere olacak. Bunun için yağ lokmanın üzerine çıkmayacak altı pembeleşirken kabarmadan çabucak çevireceğiz.
- İki tarafınıda hoş kızartıp geniş bir tabağa alalım.
- Tekrar tavamıza kalan yağı ek edip tıpkı biçimde tamamlayalım.
- Tamamı kızardığında ılıyan şerbetimize batırıp servis tabağına alalım kalan şerbeti üzerine gezdirip bol dövülmüş cevizle servis edelim afiyet olsun.
Yoğurt Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı