Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yoğurt Tatlısı

Yoğurt Tatlısı
0
102

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Yoğurt Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık süt (bardak ölçüsü 200 ml.)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tepeleme kabartma tozu.
  • 1 çay kaşığı vanilin
  • 1,5 su bardağı tepeleme un
  • 1 fiske (parmak uçlarıyla) tuz
Kızartmak için:
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 8-10 damla limon suyu

Yoğurt Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle şerbetimiz için tencereye şeker ve suyu koyup ocağa koyalım şekerlenmemesi için eriyene kadar karıştıralım.
  2. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dakika kaynatıp inmeye yakın limon suyu koyup ılımaya bırakalım.
  3. Hamuru için büyük bir kaseye yumurta, süt, yoğurt, vanilini koyup çırpıcıyla karıştıralım un, kabartma tozu ve bir fiske tuzu ek ederek tekrar düzgünce karıştıralım.
  4. Tavamızı ocağa koyalım yağımızın yarısını koyup ısıtalım yarım yemek kaşığı hamurdan aralıklı olarak tavaya bırakalım akıcı olduğu için zahmet olmayacak.
  5. Püf noktası tatlımız fazla kabarmayacak piştiğinde sünger üzere olacak. Bunun için yağ lokmanın üzerine çıkmayacak altı pembeleşirken kabarmadan çabucak çevireceğiz.
  6. İki tarafınıda hoş kızartıp geniş bir tabağa alalım.
  7. Tekrar tavamıza kalan yağı ek edip tıpkı biçimde tamamlayalım.
  8. Tamamı kızardığında ılıyan şerbetimize batırıp servis tabağına alalım kalan şerbeti üzerine gezdirip bol dövülmüş cevizle servis edelim afiyet olsun.
Not : çıtır lokma sevenler bol yağda daha küçük kızartıp buz üzere şerbete koyup çıkartsınlar.

Yoğurt Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Nefis Yoğurt Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yumurta3 yemek kaşığı yoğurt1 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu1 fiske (Çok minik)Tuz1 klasik su bardağı un Tatlıyı kızartmak için; Sıvı yağ Tatlının şerbeti için; 2 su bardağı şeker2 su bardağı su1 dilim limon Tatlının üstüne serpmek için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Yumurta Tatlısı (Lokma Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta3 yemek kaşığı tepeleme yoğurt2 yemek kaşığı sıvı yağ1 paket kabartma tozu1.5 su bardağı un Şerbeti için: 2.5 su bardağı şeker2.5 su bardağı suÇeyrek limon Yumurta Tatlısı (Lokma Tatlısı) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
3 2 1 Lokma Tatlısı (Çift Kavrulmuş) Tanımı İçin Malzemeler 3 su bardağı un2 su bardağı ılık su1 paket instant maya1 tatlı kaşığı şekerYarım çay kaşığı tuz Şerbeti için : 2 su bardağı şeker1,5 su bardağı su1 tatlı kaşığı limon suyu Kızartmak için: 2 su bardağı sıvı yağ 3 2 1 Lokma Tatlısı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
Portakal Soslu Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 1 paket etimek Şerbeti için 2 su bardağı su2 su bardağı şeker Muhallebi için 1 lt süt3 yemek kaşığı tepeleme nişasta2 yemek kaşığı tepeleme un1 su bardağı şeker1 paket vanilya1 yemek kaşığı tereyağ Portakal sosu için 2 su bardağı sıkılmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Kıyır Kıyır Kalburabastı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; Yarım çay bardağı sıvı yağ50 gram tereyağı1 adet yumurta2 yemek kaşığı yoğurt2 yemek kaşığı irmikVanilyaKabartma tozu2 su bardağı +2 yemek kaşığı un İç harcı için; Ceviz Şerbeti için; 2,5 su bardağı şeker2,5 su bardağı su1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
858,489Konular
981,517Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt