Düzenli olarak yoğurt tüketmenin, erişkinlerde görülen ve insüline alt olmayan alıcı 2 şeker hastalığı riskini azalttığı ortaya çıkarıldıHarvard Üniversitesi araştırmacıları, 25 ila 75 yaşlarında takriben 200 bin katılımcıyı 30 sene her tarafında takip etti id Gad300250Belirli aralıklarla sağlık durumu kontrolünden geçirilen katılımcılardan, beslenmeleriyle ilgili de detaylı anketler doldurmaları istendiAraştırma sırasında 15 bin 156 kişide alıcı 2 diyabete rastlandı Alıcı 2 şeker hastalığı teşhisi konulan katılımcılar ile diğerlerinde yaş, beden kitle endeksi, sigara kullanımı, hipertansiyon, diğer sıhhat sorunları ve besin alışkanlıkları değerlendirildiAraştırmacılar, her gün düzenli olarak süt ürünü tüketenlerde herif 2 diyabet riskinin daha eksik olduğunu ortaya çıkardı Yoğurdun diğer süt ürünleri içinde ayrı bir yere sahip olduğuna muhabere eden araştırmacılar, her gün düzenli olarak 28 gram yoğurt yiyenlerde alıcı 2 şeker hastalığı riskinin yüzde 18 daha az olduğunu belirlediAraştırmayı idare eden Mu Chen, Incelemeler, yoğurttaki prebiyotik bakterilerin yardımsever olduğunu gösteriyor Ama hala belirli bir sonuca ulaşmış değilizdediAraştırma, BMC Medicinedergisinde yayımlandı