iltasyazilim
FD Üye
Yoğurt ’un Yararları Nelerdir?,Yoğurt ’un Faydaları nelerdir,
Sütün ve yoğurt bakterileriyle mayalanması sonucu ortaya meydana çıkan beyaz koyu kıvamdaki bu olağanüstü gıda mükemmel bir besin maddesi Yoğurt her şeyden önce sağlıklı bir protein kaynağı Ceset göre kolaylıkla sindirilen yoğurttaki nitelikli proteinler doku ve organların yenilenme hızlarının büyümesinde manâlı bir rol oynuyor
Yoğurt zinde bir kalsiyum deposu bununla beraber Bir kase yoğurt erişkin birinin günlük kalsiyum ihtiyacının üçte biri kadarını karşılayabiliyor Kalsiyum hem çocuklarda hemde yetişkinlerde diş, kemik sağlığı noktasında büyük önem taşıyor Protein ve kalsiyumun yanı sıra tüketilen her bir kaşık yoğurt, magnezyum, potasyum, çinko gibi mineralleri ve B6, B12 gibi vitaminleri de almanızı sağlıyor
İyi bakterilerin gücü : Yoğurdun son yıllarda yapılan araştırmalarla iyice önem kazanan özelliklerinden biri de içerdiği yararlı bakteriler Probiyotik bakteriler olarak adlandırılan organizmalar bağışıklık sistemini güçlendiriyor Sindirim sistemi sorunlarına karşı doğal bir tedavi sunuyor
Bu iyi bakteriler kötülerin çoğalmasına engel olarak gastrit, reflü ve ishal gibi çoğu sorunda işe yarıyor Mantar enfeksiyonlarının tedavisinde faydaları bulunuyor Japonya ’da yapılan incelemeler, tatsız yoğurdun nefes kokusunu giderdiği diş taşı ve diş eti iltihaplarını doğal yollardan önlediğini ortaya koyuyor
Araştırmalar ayrıca yağsız yada eksik yağlı yoğurdun kilo belirlemek isteyenler için inanılmaz bir besin olduğunu söylüyor Yoğurt yağ yakımını hızlandırırken kas dokusunun kaybolmasını da engelliyor *
Sütün ve yoğurt bakterileriyle mayalanması sonucu ortaya meydana çıkan beyaz koyu kıvamdaki bu olağanüstü gıda mükemmel bir besin maddesi Yoğurt her şeyden önce sağlıklı bir protein kaynağı Ceset göre kolaylıkla sindirilen yoğurttaki nitelikli proteinler doku ve organların yenilenme hızlarının büyümesinde manâlı bir rol oynuyor
Yoğurt zinde bir kalsiyum deposu bununla beraber Bir kase yoğurt erişkin birinin günlük kalsiyum ihtiyacının üçte biri kadarını karşılayabiliyor Kalsiyum hem çocuklarda hemde yetişkinlerde diş, kemik sağlığı noktasında büyük önem taşıyor Protein ve kalsiyumun yanı sıra tüketilen her bir kaşık yoğurt, magnezyum, potasyum, çinko gibi mineralleri ve B6, B12 gibi vitaminleri de almanızı sağlıyor
İyi bakterilerin gücü : Yoğurdun son yıllarda yapılan araştırmalarla iyice önem kazanan özelliklerinden biri de içerdiği yararlı bakteriler Probiyotik bakteriler olarak adlandırılan organizmalar bağışıklık sistemini güçlendiriyor Sindirim sistemi sorunlarına karşı doğal bir tedavi sunuyor
Bu iyi bakteriler kötülerin çoğalmasına engel olarak gastrit, reflü ve ishal gibi çoğu sorunda işe yarıyor Mantar enfeksiyonlarının tedavisinde faydaları bulunuyor Japonya ’da yapılan incelemeler, tatsız yoğurdun nefes kokusunu giderdiği diş taşı ve diş eti iltihaplarını doğal yollardan önlediğini ortaya koyuyor
Araştırmalar ayrıca yağsız yada eksik yağlı yoğurdun kilo belirlemek isteyenler için inanılmaz bir besin olduğunu söylüyor Yoğurt yağ yakımını hızlandırırken kas dokusunun kaybolmasını da engelliyor *