Yoğurt Ve Mayonezli Patates Salatası Tanımı İçin Gereçler
Bardak ölçüsü 200 ml
- 6 adet orta uzunluk patates
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı mayonez
- 2 adet kuru soğan
- 7-8 tane alman tipi kornişon turşu
- Tuz
Yoğurt Ve Mayonezli Patates Salatası Tanımı Yapılışı
- Patatesleri yıkayıp haşlayın ve iri olarak küp formunda doğrayın.
- Soğanları piyaz halinde doğrayın ve elinizle ovalayın ki soğanlar tel tel ayrışsın.
- Kornişon turşuları küp halinde doğrayın.
- Farklı bir kapta yoğurt ve mayonezi düzgünce karıştırın.
- Yoğurtlu karışımla öbür tüm malzemeyi bir kaba alın.
- Tuz ekleyin ve güzelce karıştırın.
Not: ben şekerli alman tipi turşu kullandım. Bu salataya çok yakışıyor. Siz istek ederseniz olağan tuzlu kornişon turşu kullanabilirsiniz.