Yoğurt Ve Naneli Bulgur Köftesi Tanımı İçin Materyaller
Köftesi için:
- 1 su bardağı (200 gr) ince bulgur
- 1 çay bardağı (60 gr) irmik
- 1 yumurta
- 1 su bardağı sıcak su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 kase yoğurt
- Yarım demet dereotu (ben kullanmadım)
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
- Zeytinyağı
- Kuru nane
Yoğurt Ve Naneli Bulgur Köftesi Tanımı Yapılışı
- İnce bulgur ve irmiği karıştırın. İçine sıcak suyu ek edip tekrar karıştırın ve üzerini kapatın.
- Şişen bulgura yumurta ve tuz ek edip tekrar karıştırın ve düzgünce yoğurun.
- Gerekiyorsa, yani yuvarlanmak için âlâ yapışmıyorsa çok az su ek edin ve tekrar yoğurun.
- Hamurdan fındık kadar modül alıp yuvarlayın. Hamur bitinceye kadar tıpkı süreci uygulayın.
- Bir tencerede su kaynatıp içine köfteleri aktarın.
- Köfteler su yüzeyine çıktığında, pişmiş sayılırlar. Köfteleri süzgeçle alıp soğumaya bırakın.
- Dilerseniz dereotunu ince ince doğrayın (ben kullanmadım).
- Yoğurt, rendelenmiş sarımsak, dereotu ve tuzu karıştırın.
- Yoğurdu köftelerin üzerlerine döküp karıştırın ve servis tabağına alın.
- Zeytinyağında kuru nane kavurup köfteleri üzerine dökün.