Yoğurtlu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 5 çay bardağı su
- 3 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı nane
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Varsa etsuyu (Buztorbasına koyuyorum et suyunu ,iki tanesi yeterli geliyor bu ölçüye)
Yoğurtlu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tenceremize su ve şehriyeyi katıp ,şehriye yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz (ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin zira çabuk dibi tutabiliyor )
- Biryandan yoğurdumuzu ve unu iyice çırpıyoruz .
- Şehriyelerden emin olduğumuz anda yoğurdu içine aktarıp bir taşım kaynamasını sağlıyoruz (yoğurdu kattığımız andan itibaren karıştırıyoruz sürekli kesilmemesi için).
- Tuzu ilave ediyoruz.
- Kaynadığı anda köşeye alıp ,biryandan sosunu hazırlıyoruz.
- Küçük bir tavaya zeytinyağını az ısıttıktan sonra kuru nanesini ekliyoruz. Hazırladığımız sosu çorbanın üzerine gezdiriyoruz. Çorba hazır.Afiyet olsun !.
Yoğurtlu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı