Yoğurtlu Arpa Şehriye Salatası Tanımı İçin Materyaller
- 1 kase yoğurt
- 1.5 çay bardağı arpa şehriye
- 2 çay bardağı su
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 küçük kase karışık turşu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet sarımsak rendesi
- Garnitür de olur turşu yerine
Yoğurtlu Arpa Şehriye Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle küçük bir tencereye sıvı yağı alıp şehriyeyi kavuruyoruz.
- Pembeleşen şehriyelerin üzerine suyunu ekleyip pişiriyoruz.
- Pişen şehriyi bir kaba alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Akabinde karışık turşuyu küçük doğrayıp soğuyan şehriyenin üzerine döküp bir hoş karıştırıyoruz. ( dilerseniz turşu yerine garnitürde kullanabilirsiniz. ).
- Başka bir kapta yoğurdu sarımsak rendesini ve tuzu düzgünce çırpıyoruz.
- Bu karışımıda şehriyeyle düzgünce karıştırıyoruz.
- Ve hazır salatanızı dilediğiniz üzere servis yapabilirsiniz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun efendim umarım beğenirsiniz.