Yoğurtlu Bal Kabağı Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo bal kabağı
- 2 tane soğan
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Ceviz
- Süzme yoğurt (Normal yoğurt)
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Yarım çay bardağından çok az su
Yoğurtlu Bal Kabağı Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce kabakları yıkayıp soyalım küçük küçük doğrayalım.
- Ardından soğanları ay şeklinde doğrayalım ve bir kasede tuz sıvı yağ, karabiber ile karıştıralım fırın tepsisine yanmaz kağıt serelim ve tepsiye dökelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kontrollü bir şekilde 15-20 dakika kabaklar yumuşayana kadar pişirelim.
- Onlar pişerken bir kasede yoğurt sarımsak tuz arzu edersiniz karıştıralım.
- Pişen soğuyan kabaklarımıza ilave edelim karıştıralım ister böyle servis edin, ister üzerine az sıvı yağı ile cevizi ılıtıp dökebilirsiniz ilk defa yaptım harika oldu mutlaka deneyin afiyetler olsun ????????????