Yoğurtlu Buğday Salatası (Yaz Salatası) Tanımı İçin Gereçler
- 1,5 su bardağı haşlanmış buğday
- 1 adet kapya biber
- Yarım kutu haşlanmış mısır
- Yarım demet maydanoz
- 4-5 adet kornişon tursu
- 1 diş sarımsak
- 8 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı su
- Tuz
- 5 yemek kaşığı sıvı
- 1 tatlı k kırmızı toz biber
Yoğurtlu Buğday Salatası (Yaz Salatası) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle geceden buğday ıslatalım. Sabah suyunu süzüp tekrar su koyup haşlayalım.
- Haşlanınca suyunu süzüp soğumaya bırakalım.
- Büyük bir karıştırma kabın içerişine haşlanmış buğdayı alıyoruz.
- Dereotunu incecik kıyıp kabın içerisine alıyoruz. Kapya biberi kornişon tursuyu küçük küpler halinde doğranıp ve mısırda ekliyoruz.
- Başka yandan farklı bir kapta yoğurdu ve ezilmiş sarımsağı ve iki yemek kaşığı su ekleyip çırpalım (Çok katı olmasın diye su ekledim) Yoğurtu salatanın üzerine ekleyip karıştırın.
- Başka küçük bir tavada sıvı yağını döküp. İçerisine 1tatlı kaşığı kırmızı toz biber ekleyip kızdırın. Son olarak salatanın üzerine gezdirin. Afiyet olsun ????.