Yoğurtlu Buğday Salatası Tanımı İçin Materyaller
- 2 buçuk su bardağı buğday
- 1 konserve kutusu mısır
- 1 adet kapya (kırmızı) biber
- 1 demet maydanoz
- 1 demet dereotu
- 5-6 adet kornişon turşu
- Tuz
- Yaklaşık 1 kase yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı kadar kaju (Kaju yerine ceviz de kullanabilirsiniz)
Yoğurtlu Buğday Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Buğdayı haşlayın.
- Maydanoz, dereotu ve kapya biberi küçük küçük doğrayın.
- Buğdayı bir kaba alıp üzerine maydanoz, dereotu, kapya biber ve tuzu ekleyin.
- Hepsini yeterlice karıştırdıktan sonra yoğurdu ekleyip karıştırın. Akabinde mayonezi ekleyip karıştırın.
- Sosunu hazırlarken;Tereyağı, sıvı yağ, pul biber ve karabiberi karıştırıp kavurun.
- Kavurduktan sonra kajuyu ekleyip biraz kavurun.
- Salata için her şey hazır.
- Servis ederken salatanın üzerine sosu dökerek servis edebilirsiniz.
Yoğurtlu Buğday Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı