Yoğurtlu Buğday Salatası Tanımı İçin Materyaller
- 2 buçuk su bardağı buğday
- 1 konserve kutusu mısır
- 1 adet kapya (kırmızı) biber
- 1 demet maydanoz
- 1 demet dereotu
- 5-6 adet kornişon turşu
- Tuz
- Yaklaşık 1 kase yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı kadar kaju (Kaju yerine ceviz de kullanabilirsiniz)
Yoğurtlu Buğday Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Buğdayı haşlayın.
- Maydanoz, dereotu ve kapya biberi küçük küçük doğrayın.
- Buğdayı bir kaba alıp üzerine maydanoz, dereotu, kapya biber ve tuzu ekleyin.
- Hepsini yeterlice karıştırdıktan sonra yoğurdu ekleyip karıştırın. Akabinde mayonezi ekleyip karıştırın.
- Sosunu hazırlarken;Tereyağı, sıvı yağ, pul biber ve karabiberi karıştırıp kavurun.
- Kavurduktan sonra kajuyu ekleyip biraz kavurun.
- Salata için her şey hazır.
- Servis ederken salatanın üzerine sosu dökerek servis edebilirsiniz.
Yoğurtlu Buğday Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.