
Yoğurtlu Bulgur Köftesi Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 2 su bardağı su
- Yarım su bardağı un
- Yarım çay bardağı irmik
- 1 yumurta
- Gereğince tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 su bardağı yoğurt
- 3 diş sarımsak
- Gereğince tuz
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Gereğince kırmızı toz biber
Yoğurtlu Bulgur Köftesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Geniş bir kaba bulguru, irmiği katıp üzerine 2 bardak su katıp yumuşayana kadar bekletilir.
- Yumuşadıktan sonra kimyon, tuz, yumurta, katıp yoğurulur.
- Un ek edip yeterlice yoğurulur biraz katı olursa denetimli su ek edip yoğurulur.
- Kıvamı tam olunca bir tepsiye un sepelenir, bir kasede su alıp elimizi batırıp fındıktan biraz büyük toplar yapılır unlanmış tepsiye dizilir.
- Bir tencereye su gereğince tuz katıp kaynamaya başlayınca yapmış olduğumuz köfteleri kaynayan tencereye yavaşça ek edilir.
- Tencereyi sallayarak köftelerin eşit dağılması sağlanır.
- Bir kaç dakika kaynayınca kevgirle köfteler geniş bir kaba alınır.
- Yoğurt, tuz, dövülmüş sarımsak çırpılır köftelerin üzerlerine dökülür.
- Küçük bir tavaya sıvı yağ tereyağ koyup eritilir üzerine kırmızı toz biber ek edilir.
- Yoğurtlu köftelerin üzerine gezdirilir.
Not: elimizi orta, orta ıslatıp köfteleri yaparsak daha pratik olur.