Yoğurtlu Bürüksel Lahanası Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram bürüksel lahanası
- 1 tane kırmızı kapya biber
- 1 tane orta boy soğan
- 2 tane orta boy havuç
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı salça
- 5 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 ,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 500 gram yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı labne
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı dere otu
- 1 ,5 çay kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak ezilmiş
Yoğurtlu Bürüksel Lahanası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle brüksel lahanasını temizleyip yıkayın ortadan ikiye kesin, yarım limon ve iki yemek kaşığı sirkeli kaynar suda 10 dakika haşlayın.
- Daha sonra suyunu süzün, soğuk suyla şoklayın rengi yeşil kalsın kırmızı biberle havucu ve soğanı jülyen doğrayın ince uzun olacak şekilde.
- Tavayı ocağa alın, üzerine zeytinyağını ilave edin içine önce soğanı ekleyin, bir 2 dakika karıştırın. Daha sonra üzerine havuçlu kırmızı biberi ekleyin, kısık ateşte 5 dakika soteleyin.
- Daha sonra üzerine salçayı tuzu ve kırmızı biberini ekleyin bütün malzemeyi karıştırın.
- Üzerine haşladığımız brüksel lahanayı ilave edin, karıştırdıktan sonra üzerine yarım çay bardağı sıcak suyu ekleyin ve haşladığımız nohudu ilave edin kısık ateşte 2 dakika pişirin ocaktan alın soğusun.
- Diğer taraf yoğurda naneyi tuzu sarımsağı ilave edin karıştırın servis tabağına önce yoğurdu ekleyin, daha sonra üzerine hazırladığımız lahanalı karışımı ekleyin kenarlarını maydanozla süsleyin servise hazır.