
Yoğurtlu Cevizli Kabak Tanımı İçin Gereçler
- 3 orta uzunluk kabak
- 2 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 3-4 adet ceviz
Yoğurtlu Cevizli Kabak Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabaklar uzun uzun şerit halinde kesilir. Fazla ince olmayacak.
- Zeytinyağı ve 1 diş sarımsağı karıştırıp fırça yardımıyla kabakların üstüne sürüyoruz.
- Tavada az zeytinyağı ile soteliyoruz.
- Altına yoğurt üstüne sotelenmiş kabaklar üstüne tekrar sarımsaklı yoğurt koyarak tabağa alıyoruz.
- En son tavada terayağ ve kırmızı toz biber ile kavurduğumuz cevizleri dökerek servis ediyoruz.