Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yoğurtlu Cimcik Makarnası

Yoğurtlu Cimcik Makarnası
0
88

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Yoğurtlu Cimcik Makarnası Tanımı İçin Malzemeler


Hamurun için
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un
  • Yeteri kadar su
  • Yoğurt, sarımsak
Sosu için
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 50 gram kadar kıyma
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, kimyon, pul biber, nane
  • Kaynamakta olan makarnanın suyundan

Yoğurtlu Cimcik Makarnası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Derin bir kapta unun ortasını açıyoruz yumurta ve tuzu koyup yavaş yavaş su katarak hamurumuzu yoğuruyoruz. Daha rahat hareket edebilmek için tezgahın üzerine alıp devam edebilirsiniz. Mantı hamuru üzere sert bir hamur olacak.
  2. Hamuru 3 eşit kesime bölüp beze haline getiriyoruz.
  3. Üstünü bir bezle örtüp 10 dk dinlendiriyoruz.
  4. Dinlenen hamurun her birini sırayla tekrar mantı hamuru üzere açıyoruz. Çok kalın olmamalı zira pişerken şişeceği için kalın olursa hem görsel hemde lezzet açısından uygun olmaya bilir.
  5. Açtığımız hamuru küçük kareler halinde kesip, parmaklarımızla ortasından birleştirip küçük fiyonklar elde ediyoruz.
  6. Minik fiyonklarımızı hafif unladığımız bir tepsiye birbirine yapıştırmadan alalım ve soğuk bir yerde hafif kurumasına müsade edelim (biz başka hamuru keserken esasen kuruyacaktır).
  7. Hamurun hepsi bitince geniş bir tencerede bol su kaynatalım suyun içine biraz sıvı yağ ve 2 tatlı kaşığı kadar tuz atalım.
  8. Su kaynayınca yavaş yavaş hamuru içine atalım ve yumuşayana kadar pişirelim.
  9. Piştikten sonra tencereyi içi soğuk su dolu bir kabın içine oturtup orta ara karıştırarak yoğurt katabilecek ısıya getirelim(çok soğutmayın yoğurt kesilmesin yeter).
  10. İstediğimiz ısıya gelince sarımsaklı yoğurdu katalım, lakin makarnanın suyu çok fazlaysa birazını süzelim, büsbütün süzmüyoruz,hafif sulu olacak, tabi tercih sizin.
  11. Sosu için soğanı ince ince doğrayıp kıymayla birlikte sos tenceresine alıp yağ ekleyelim ve her ikiside uygunca ölene kadar pişirelim.
  12. Daha sonra salçayı ekleyip karıştıralım.
  13. Bu ortada makarnanın suyundan biraz alıp katalım. En son tuz ve baharatları ekleyip, 1 – 2 taşım kaynatmamız kâfi.
  14. En son tabakta makarna ve sosu buluşturmak kalıyor.⭐afiyet olsun⭐.
Yoğurtlu Cimcik Makarnası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Cimcik Aşı Tarifi İçin Malzemeler 1,5 kilo un1 tatlı kaşığı tuzIlık su aldığı kadar Üzeri için; Tereyeğ ,efnan bitkisel karışımSarımsaklı yoğurt Cimcik Aşı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Una tuzunu atıp ortasını açın. Ilık su ile mantı hamuru kadar sert olmayacak şekilde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Mesken Makarnası Tanımı İçin Materyaller 1 yumurtaYarım su bardağı su1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un Konut Makarnası Tanımı Yapılışı Yumurta tuz ve suyumuzu ekleyip unu da yavaş yavaş ekleyip yoğuruyoruz. Hafif yapışkan bir hamur haline getirip bezelere ayırıp 5 dakika dinlendiriyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Çıtır Tavuk İle Çin Makarnası Tanımı İçin Materyaller Tavuk için; 3 adet tavuk göğsü120 gram un30 gram nişasta200 ml süt1 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı kabartma tozu1,5 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı köri1 çay kaşığı kırmızı toz biber Makarna için: 1 paket çin makarnası (500 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Gnocchi (Patates Makarnası) Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 2 adet orta uzunluk patates1 yumurta sarısı1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un(yaklaşık 2 su bardağı, denetimli ekleyin.) Pişirmek için; Kaynar suTuz Sosu için; Sarımsaklı yoğurt Gnocchi (Patates Makarnası) Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
Çin Makarnası Tanımı İçin Materyaller 350 gram çin makarnası200/250 gram kuzu et (yağsız yerinden)2 tane büyük kuru soğan2 tane orta uzunluk havuç350 /400 gram taze mantar3 tane orta büyüklükte kaliforniya biberi (kırmızı, yeşil, sarı)Yarım çay bardağı soya sosu1 çay kaşığı silkme karabiberÇok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
858,497Konular
982,556Mesajlar
30,298Kullanıcılar
Üst Alt