Yoğurtlu Erişte Salatası Tanımı İçin Materyaller
- 1 kase erişte
- 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ (Erişteyi kavurmak için)
- 1-2 su bardağı sıcak su
- 2 küçük kabak
- 1 orta uzunluk havuç
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (Kabak havuç ve sarımsağı kavurmak için)
- 4-5 kol dereotu
- 1 çorba kasesiyle hafif sulandırılmış süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Pul biber
Yoğurtlu Erişte Salatası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Erişte sıvı yağda rengi kızarana kadar kavrulur, üzerine sıcak su eklenir ve pişmeye bırakılır.
- Farklı bir tavaya aldığımız sıvı yağda rendelenen kabaklar, sarımsaklar ve havuç kavrulur.
- Suyunu çekip pişen eriştenin üzerine eklenir.
- Mayonez, azıcık sulandırdığımız süzme yoğurt ve tuz ek edildikten sonra karıştırılır.
- Üzerine tereyağında kavurduğumuz pul biber gezdirilir ve servis edilir. Afiyet olsun