Yoğurtlu Havuç Meze Tarifi İçin Malzemeler
- 6 yada 7 adet havuç
- 1 küp şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kase yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 1 tutam dere otu
Yoğurtlu Havuç Meze Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Havuçlarımızı dilim dilim doğruyoruz.
- Bir tencereye ( Ben düdüklü tencere kullanıyorum her yemekte. Süre ona göre değişebilir)
- Havuçları, şekeri ,tuzu ve zeytinyağını koyuyoruz.
- Havucun hizasında su ekliyoruz. Lokum gibi pişiriyoruz.
- Bir yanda sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlıyoruz.
- Soğuyan havuçlarımızın üzerine döküyoruz.
- Dereotuyla süslüyoruz. Şimdiden afiyetler olsun ????.