teknolojiuzmani
FD Üye
Yoğurtlu Ispanaklı Pancar Salatası Tanımı İçin Materyaller
- 1 bağ ıspanak
- 1 adet kırmızı pancar
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 kase süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Doğranmış ceviz
Yoğurtlu Ispanaklı Pancar Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ispanaklarımızı ayıklayıp yıkıyoruz.
- Bir kabın içine alıp üzerine kaynar su döküyoruz.
- Pancarımızın kabuğunu soyup kibrit çöpü kalınlığında doğruyoruz.
- Soğanımızı ince formda doğrayıp tavaya alıyoruz ve üzerine zeytinyağını ekliyoruz.
- Ispanaklarımızı süzüp suyunu sıkıyor ve ince formda doğruyoruz.
- Soğanımızı kavurup üzerine ıspanaklarımızı atıyoruz ve 10 dakika pişiriyoruz.
- Pişen ıspanaklarımızı servis tabağımızın altına alıyoruz. Birebir tavada ince biçimde doğradığımız pancarlarımızı yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Pişen pancarlarımızı da ıspanaklarımızın üzerine döküyoruz.
- Süzme yoğurdu su yardımı ile ezip içine dövülmüş sarımsağımızı ekliyoruz.
- Pancarlarımızın üzerine yoğurdumuzu döküp, üzerine de cevizlerimizi de serperek servis ediyoruz ????.