Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yoğurtlu Kabak Mezesi

Yoğurtlu Kabak Mezesi
0
105

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95

Yoğurtlu Kabak Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 tane orta uzunluk kabak
  • 1 tane orta uzunluk havuç
  • 1 tane küçük kuru soğan
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • Veya olağan yoğurt
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
Üzeri için;
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz biber

Yoğurtlu Kabak Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle fotoğraftaki üzere kabakları ince ince halka halka doğrayıp, ortasından ikiye bölelim. Havuçlarımızıda ince ince doğrayıp, hazırlayalım, soğanımızıda ince ince piyaz halinde doğrayalım.
  2. Yağımızı uygun bir tavaya alıp, orta ateşte soğanımızı kavuralım, rengi dönünce havuçlarımızı ekleyelim birkaç dakika kavuralım.
  3. Daha sonra kabağımızı ve ezmiş olduğumuz sarımsağımızıda ekleyelim ve kabak yumuşayınca ateşten alıp, tuzumuzu ekleyelim.
  4. Diğer yandan uygun bir kabın içine yoğurdumuzu, tuzunu ekleyip karıştıralım, soğuyan kabağımızı yoğurtla buluşturup servis tabağına alalım.
  5. Üzerine yağ ve toz biber yakıp gezdirelim servise hazır.
Yoğurtlu Kabak Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Yoğurtlu Kabak Mezesi Tarifi İcin Malzemeler *4 adet orta boy kabak *1 bucuk su bardağı yoğurt *Yarım konserve mısır *2 kasık mayonez *Yarım su bardağı ceviz *Bir tutam dereotu *1 diş sarımsak (isteğe bağlı) *Sıvı yağ *Tuz Yoğurtlu Kabak Mezesi Tarifi Yapılışı Merhabalar Yapımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
Yoğurtlu Dereotlu Roka Mezesi Tanımı İçin Malzemeler 1 bağ rokaYarım bağ dereotu2 tane kornişon turşu1 kase yoğurtMayonez1 diş sarımsakTuzKarabiberKuru naneZeytinyağı Yoğurtlu Dereotlu Roka Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak dere otu ve kornişon turşuyu minik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Yoğurtlu Havuç Mezesi Tanımı İçin Gereçler 3 tane havuç1 yemek kaşığı sıvı yağ2 diş sarımsak1 kase yoğurt2 yemek kaşığı mayonez1 silme çay kaşığı tuz Yoğurtlu Havuç Mezesi Tanımı Yapılışı Öncelikle havuçları rendeleyip tavaya alıyoruz. 1 yemek kaşığı yağ ekleyip suyunu salıp çekene kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Kabaklı Havuçlu Şipșak Mezesi Tanımı İçin Malzemeler 3 orta uzunluk havuç4 tane kırmızı biber orta boy2 tane küçük uzunluk kabak2 yaprak marulTuzSıvıyağMaydanoz Sosu için; Limon5 kaşık mayonez1 su bardağı yoğurtTuz Kabaklı Havuçlu Şipșak Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
Yoğurtlu Ispanak Mezesi (Salatası) Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilo ıspanak5 yemek kaşığı zeytinyağı2 orta uzunluk soğan3 diş sarımsakKarabiberTuz Üzeri için ; 1 kase süzme yahut katı yoğurtZeytinyağıTuz Yoğurtlu Ispanak Mezesi (Salatası) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İyice...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
858,496Konular
981,640Mesajlar
29,723Kullanıcılar
mikelSon üye
Üst Alt