Yoğurtlu Kabak Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- Tuz
- 3 adet kabak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay brd. mısır
- 6-7 adet kornişon turşu
- Yarım çay bardağı iri çekim ceviz
- 1 kase yoğurt
- İsteğe göre 2 yemek kaşığı mayonez (ben koymadım)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 dolu yemek kaşığı çekilmiş ceviz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber (yoksa pul biber)
Yoğurtlu Kabak Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kabakları yıkayıp rendeleyelim ve tava da sıvı yağda suyunu salıp geri çekene kadar az bi kavuralım çiğliği gitsin.
- Pişen kabağımızı soğuyana kadar buzdolabında bekletelim.
- Kabaklar soğurken turşuları doğrayalım.
- Ardından bir kaba kabak, mısır, turşu, ceviz, tuz ve yoğurdu ekleyip homojen bi şekilde karıştıralım.
- Ardından küçük bir tavada tereyağı eriyince üzerine cevizi ekleyelim ve cevizler 1-2 dk kavrulduktan sonra üzerine kırmızı biberi ekleyelim.
- Rengi kırmızıya dönen tereyağın altını kapatalım çok kavrulursa yanar dikkat edin.
- Servis tabağına aldığımız kabak salatasının üzerine tereyağdan gezdirelim ve servise hazırrr ????.Afyet olsun ????????.
Yoğurtlu Kabak Salatası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı