Yoğurtlu Karışık Mantar Salatası (Et Yemekleri Yandaşı) Tanımı İçin Materyaller
- 400 gram mantar
- 1 tane havuç
- 1 tane orta uzunluk soğan
- 1 tane kapya biber
- 2 tane yeşil biber
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 kaşık mayonez (Süzme yoğurt kullandıysanız gerek yok)
- 1 tutam maydanoz ve dereotu
- 2 diş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Yoğurtlu Karışık Mantar Salatası (Et Yemekleri Yandaşı) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Havuçlar ve temizlenen mantarlar yarım ay halinde doğranır. Biberler ve soğanlar küp küp doğranır.
- Tavaya zeytinyağı alınır ve içine havuçlar alınarak 2 dakika kadar sotelenir.
- İçine soğanlar atılarak sotelemeye devam edilir.
- Akabinde mantarlar ve biberler atılarak mantar suyunu salıp çekene kadar sotelenerek bir ölçü tuz atılır.
- Mantar suyunu çekince bir kaseye yoğurt ve mayonez alınarak çırpılır. İçine ezilmiş sarımsak ve soğuyan mantar sote atılır.
- Üstüne ince kıyılan maydanoz ve dereotu atılarak harmanlanır. Servis edilir. Bu süratli ve favori lezzeti deneyen herkese afiyet olsun ????.