teknolojiuzmani
FD Üye
Yoğurtlu Karnabahar Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım karnabahar
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı
- 1 sarımsak
- Yoğurtlu sosu
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı pul biber
- Arzu eden arttırabilir
Yoğurtlu Karnabahar Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak karnabaharları yıkayalım, daha sonra kurutalım.
- Sonra kesme tahtası üzerine alıp küçük küçük keselim.
- Geniş bir tavaya yağı alıp, ısıtalım.
- Üzerine karnabaharları ekleyip, pembeleşene kadar kavuralım.
- Tuzunu ilave edelim sarımsağı rendeleyelim karıştıralım.
- 5 dakika daha kavuralım. Servis tabağına alalım????
- Yoğurtlu sosumuzu hazırlayalım. Bir kase yoğurt rendelenmiş sarımsak ve tuzu ekleyip karıştıralım????
- Daha sonra servis tabağına aldığımız karnabaharları üzerine dökelim????
- Son olarak tereyağını yakalım onu da üzerine gezdirelim????
- İster sıcak ister soğuk servis yapabilirsiniz ???????? Bu tarif esinle harika lezzetler tarafından düzenlenen tariften yapılmıştır ????????