Yoğurtlu Karnabahar Salatası Tanımı İçin Gereçler
- Yarım karnabahar
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 kutu haşlanmış mısır
- 2 adet kornişon turşu
- 1 demet dereotu
- 1 çorba kasesi yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 fiske nane
Yoğurtlu Karnabahar Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Zerzevatları doğrayalım ,üzerini geçecek kadar su ekleyelim haşlayalım.
- Süzgece alalım minik küpler halinde doğrayalım.
- Kornişon turşusunu da birebir halde doğrayarak karıştırma kabına alalım.
- Mısırı, dereotunu da katalım tuzunu atalım ve sarımsağı rendeleyip yoğurda ekleyelim salataya dökelim.
- Ezmeden güzelce karıştıralım servis tabağına alalım.
- Üzeri için yağı küçük cezveye alalım içine toz biberi atıp ısıtalım naneyi ekleyip ocaktan alalım.,
- Sosu salatanın üzerine dökelim. Nefis salatamız servise hazırdır. Afiyet olsun.