Yoğurtlu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım karnabahar
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak, tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Yoğurtlu Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karnabaharımızı iyice yıkayalım küçük küçük doğrayalım. Genişçe bir tavaya alalım.
- Üzerine yağ ekleyip kavuralım, hafif pişince üzerine tuz ve sarımsağı ekleyelim hafiften pembeleşene kadar kavuralım.
- Karnabaharımız piştikten sonra servis tabağımıza dökelim. Ayrı büyük bir kâsede üzeri için yoğurt tuz ve rendelediğimiz sarımsağımızı ekleyip karıştıralım.
- Küçük bir tavada sosumuzu hazırlayalım, yağımızı tavamıza katalım, eridikten sonra salça ve pul biberimizi ekleyelim çok hafif kavrulduktan sonra altını kapatalım.
- Servis tabağına aldığımız karnabaharımızın üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu dökelim ve en üstüne hazırlamış olduğumuz sosumuzu gezdirelim. Servise hazırdır. Afiyet olsun. ♡.