Yoğurtlu Kereviz Salatası Tanımı İçin Gereçler
- 2 orta uzunluk kereviz
- 3 su bardağı yoğurt
- 5/6 yemek kaşığı mayonez
- 1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
- yarım bağ dereotu
- 6/7 kol maydanoz
- tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tane limon
Yoğurtlu Kereviz Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kerevizlerimizi yıkayıp kabuklarını soyup rendenin büyük tarafında rendeleyelim.
- Üzerine çıkacak kadar şu ile dolduralım bir tane limon suyunuda koyup karıştıralım kararmaması için.
- Öbür tarafta yoğurt mayonez tuz karıştıralım üzerine cevizide döküp karıştıralım.
- Kerevizlerin iki elimizle suyunu uygunca sıkıp yoğurtlu karışıma koyalım.
- Maydanoz ve dereotlarını incecik kıyalım ister içine koyun isterseniz benim yaptığım üzere servis tabağın kenarlarına koyup ortasına salatamızı dökün.
- Üzerini ceviz ve dereotu zeytinyağı ile süsleyin tercih mutfaktaki şeflerin afiyet olsun.