Yoğurtlu Kereviz Yaprağı Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- Kereviz yaprağı
- 2 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet büyük boy patates
- 1 adet sarımsak zeytinyağı (Sebzeleri kavurma için)
- Karabiber
- Tuz
- Yarım çay bardağı su
- Yoğurt (Mayonez ben eklemedim isteyen ekleyebilir)
- 2 adet sarımsak
Yoğurtlu Kereviz Yaprağı Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp zeytin yağında soteliyoruz. Pembeleşen soğana yuvarlak doğradığımız havucu ekleyip beş dakika kavuruyoruz.
- Ardından ince doğradığımız kereviz yaprağını ve rendelediğimiz sarımsağı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Yarım çay bardağı suyu ekleyip tuz ve karabiberi ilave ediyoruz, hafif suyunu çekince rendelediğimiz patatesi ilave edip, kısık ateşte 15 dakika pişiriyoruz.
- Sonra servis tabağına aldığımız salatamızı soğuyunca üzerine yoğurtlu sosumuzla süsleyip servis ediyoruz afiyet olsun.