Yoğurtlu Kesme Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı kesme hamur
- 1.5 litre su
- Tuz
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağının yarısı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı nane
Yoğurtlu Kesme Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak tenceremize tereyağını koyup eritelim ve bir su bardağı kesme hamuru kavuralım.
- Kavurduktan sonra suyunu ilave edip hamurumuz pişene kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Terbiyesi için bir su bardağı yoğurdu,unu,yumurtamızı kırıp çırpalım. Kıvamı açmak için bir su bardağı su ilave edip kıvamı açalım.
- Pişen hamurumuzun üzerine yaptığımız yoğurtlu terbiyemizden ilave edip sürekli karıştıralım.
- Sos tavasında bir küçük soğanı incecik doğrayıp sıvı yağ ile kavuralım nanesini, pulbiberini ilave edelim.
- Terbiyemizden sonra sotelediğimiz soğanlı harcımızı ilave edip damak tadımıza uygun tuzunu ilave edelim.