teknolojiuzmani
FD Üye
Yoğurtlu Köz Patlıcanlı Bulgur Köftesi Tanımı İçin Materyaller
- 3 tane patlıcan
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yumurta
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber,toz kırmızı biber
- Pul biber,kimyon
- 4 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 domates
- 4 yemek kaşığı köftenin suyundan
- Tuz
Yoğurtlu Köz Patlıcanlı Bulgur Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanları közlüyoruz közledikten sonra soyup doğrayıp bir kaseye alıyorum yoğurt ve sarımsak tuzu ekleyip karıştırıyorum servis tabağına alıyorum.
- Köfte için bulguru bir kasede 1 su bardağı sıcak suyla ıslatıyoruz ağzını kapatıp şişmesini bekliyoruz şiştikten sonra bütün gereçleri ekleyip uygunca yoğuruyoruz bir tepsiye biraz un serpip köfteleri fındık büyüklüğünde yuvarlayıp unlu tepsiye koyduktan sonra una buluyoruz.
- Ocağa su koyuyoruz su kaynamaya başladıktan sonra köfteleri ekliyoruz 20-25 dakika haşlıyoruz.
- Sosu için sıvıyağa salça domates rendesi ve köftenin suyundan ekleyip kavuruyoruz kavurduğumuz sosa süzdüğümüz köfteleri ekleyip karıştırıyoruz.
- Süreç tamamlandıktan sonra servis tabağındaki yoğurdun üstüne köfteleri ekliyoruz üstüne maydanozları doğrayıp köftelerin üzerine gezdiriyoruz……. Afiyet olsun ???? ????????